2024.04.25, Csütörtök

Évadnyitó kulturális pikniket rendeznek Agárdon

v-to.info, gardony.hu

2017.03.29. 11:03

Az április elsején 11 órakor kezdődő esemény programjainak keretein belül múzeumpedagógiai foglalkozás, rendhagyó tárlatvezetések, várprogramok, címerkiállítás megnyitó és címertani előadás is lesz.

Hirdetés

Sokak által kedvelt kulturális központtá alakult az elmúlt évek fejlesztéseinek következtében Gárdonyi Géza agárdi szülőháza közelében létrehozott épületegyüttes. Itt veszi kezdetét április 1-jén a kulturális piknik is, amely egyúttal egyfajta évadnyitó is lesz.

A műemlék magtárból átlényegült Velencei-tavi Galéria, a Gárdonyi rönkvár és a Gárdonyi Géza Emlékház alkotta tér, a régi, vagy régies épületek adják a művészeti, hangulatos történelmi helyszínt a programokhoz, amelyek 11 órától kezdődnek Agárdon.

A programban lesz mese, kaland, irodalmi tárlatvezetés, múzeumpedagógiai foglalkozás, megnyitják a Történelmi címereink című kiállítást és tájékoztatás a nyár kulturális programkínálatáról. A gyerekek természetesen a rönkvárban élvezhetik a kalandokat, ahol történelmi zászlósor kiállítás is lesz.

Természetesen a jó hangulathoz a megfelelő időjárás is szükséges, ennek megfelelőségéről az előrejelzések biztosítanak bennünket, és kellenek finom enni és innivalók. Úgy tűnik ezekben sem lesz hiány, lesznek kemencés finomságok, kézműves szörpök, a borkedvelőnek a helyi borászok kínálják majd boraikat és a sörösök sem maradnak szomjan. A programok sora, amelyek itt tekinthetők meg, este hatig tartanak majd.

Kultúraprogramokagárd2017Gárdonyi Géza EmlékházVelencei-tavi Galériakulturális piknik