2024.04.25, Csütörtök

Virtuózokkal koncertezett a fehérvári kamarakórus

szekesfehervar.hu

2017.02.12. 16:29

A napokban tartották meg a Virtuózok újévi koncertjét a Pesti Vigadóban, melyre meghívták a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórust is.

Hirdetés

A Vox Mirabilis Kamarakórus a Hétvezér Általános Iskola kiváló énekeseit is magával vitte, így a színpadi kórusban is megjelentek a különböző nemzedékek, mely a rendezvény fő vezérfonala volt. Felkészülten, lelkesen és nagy örömmel énekeltek az alsó tagozatos gyerekek, akiknek egy életre szóló élményt jelentett ilyen elismert zenészekkel együtt muzsikálni.

Amikor a Virtuózok rendezvényigazgatójától megérkezett a felkérés, alig akartuk elhinni, hogy ez igaz! Nagy lendülettel kezdtünk el készülni a koncertre, nem volt túl sok időnk, így nagyon koncentráltan kellett foglalkozni a zeneművekkel. Nagy örömünkre nem csak zenekari darabokban énekeltünk, hanem a capella is, így az önálló fellépés is megvalósult! Egy ilyen nagyszabású koncert megköveteli a különlegesen elegáns megjelenés mellett a kotta nélküli éneklést is.” - mondta Zemlényi Katica a kamarakórus vezetője.

Példa értékű volt, ahogyan a Virtuózok győztesei, ezek a tehetséges gyerekek, és a már befutott nagy énekesek, zenészek próbáltak, fegyelmezetten és pontosan követték a karmester utasításait! Nagyon sok munka van a Vox Mirabilis Kamarakórus mögött, akik ismét egy mérföldkőhöz érkeztek és kimagaslóan teljesítettek. Mindezt bizonyítja, hogy lesz folytatás, hiszen újabb meghívást kaptak, ezzel is elismerve a székesfehérvári kórus magas zenei értékét.

KultúraSzékesfehérvárújévi koncertvirtuózok2017Vox Mirabilis Kamarakórus