2024.04.20, Szombat

Újra sokszínű programok a Kultúraházak éjjel-nappalon

szekesfehervar.hu

2017.02.02. 16:08

2017. február 10-12-e között a „Mindennapi hagyományaink” tematikával hirdetik az idei Kultúrházak éjjel-nappal programjait. A székesfehérvári sokszínű, közösségépítő és szórakoztató rendezvények között mozifilm, kiállítás, koncert, gyermekszínház, farsangi programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek.

Hirdetés

A Kultúrházak éjjel-nappal 2017-es programjainak kiemelt tematikája a „Mindennapi hagyományaink”, amivel a tradíciók újraértelmezését állítják a középpontba február 10-12. között. A közösségi művelődésben dolgozó szakemberek sokszínű, innovatív és közösségépítő tevékenységét mutatják be a székesfehérvári rendezvények is, amelyekhez az intézmények még február 6-ig regisztrálhatnak ITT.

A február 10-én, péntek délután 17 órától egészen estig meghirdetett Gárdonyi Kultúrdiszkó valódi éjjel-nappalos programot ígér a résztvevő gyerekeknek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Ezúttal a farsangról szól a rendezvény, így jelmezes vendégeket várnak a programra, amelyen beszélgetésre is sor kerül Sohonyai Edit írónővel. A Köfém Művelődési Házban pénteken délután M. Kishonthy Éva és Gy. Simon Margit Csodálatos világ című festménykiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A Szabadművelődés Házában pénteken este Burján Orsi & a Pálinkálom ad koncertet. Az amszterdami magyar együttes zenéje ötvözi a jazzes megszólalást és harmóniavilágot a magyar népdalokkal. Az Öreghegyi Közösségi Házban latin farsangi buliba várja a szórakozni vágyókat a Salsa Jam Táncklub 21 órától, az élőzene mellett konga show-t és handpan performance-t is ígérnek.

Február 11-én, szombaton már délelőttől folytatódnak a rendezvények a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban: mókás farsangi játékokat és dekorációkat készíthetnek az óvodások a Csupacsoda Gyermekklubban, a Cimbora Klub Karneváli hangulatban foglalkozásra várja az általános iskolásokat. Ezen a napon nyílt napot tart a Tollpihe Meseíró Klub: az érdeklődő iskolásokkal Kálnay Adél írónő oszt meg alkotói tapasztalatokat. Életképek a hazatérések korából címmel közös tárlatot tart vezetéssel a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület és a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület, akik kedvet kapnak, különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a témához kapcsolódóan.

Fonó-szövő nap - Szalagszövés szádfával, szalagszövés kártyával címmel hirdet hagyományőrző foglalkozást a Kézművesek Háza. Délelőtt előadás lesz a szalagszövésről, délután pedig a gyakorlatban is kipróbálható az alkotás többféle eszközzel és módon. A programra február 3-ig kell regisztrálni. A Mesterségek Házában Bőrműves szakmai napot és Műhelybemutatót, valamint Csuhé, szalma szakmai napot hirdetnek szombaton délelőtt és délután. Alkotásra hív a Derkovits Képzőművészeti Kör Fess velünk! programja szombaton délután, az érdeklődőknek a tagok a vizes alapú festési technikákat mutatják be. Dínom-dánom családi foglalkozás lesz a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel: 16 órakor Farsangi maszkok, álarcok, farsangi huncutságok címmel várják vizuális alkotófoglalkozásra a kicsiket és nagyokat a Művészetek Házában.

A Mi ez a cirkusz? magyar dokumentumfilm vetítésére szombaton 16 órakor kerül sor. A film a Recirquelt, az első magyar újcirkuszi társulatot mutatja be a portrékkal és egy előadás próbafolyamatának alakulásának képkockáival. Gyermekeket várnak Az igazmondó juhászlegény című színházi előadásra a Köfém Művelődési Ház színháztermébe szombaton 17 órakor. A mesemusicalt a Tihanyi Vándorszínpad mutatja be. A Szabadművelődés Házában 17 órától 22 óráig farsangi családi mulatságot szerveznek néptáncbemutatóval, bábelőadással, kézműveskedéssel és színházi előadással, miközben a nap folyamán mindenkit távcsöves bemutatóval vár a Terkán Lajos Csillagvizsgáló.

Szombaton és vasárnap Régi korok konyhai falvédői címmel rendeznek tárlatot Varga Magdolna gyűjteményéből a Művészetek Házában.

KultúraSzékesfehérvárprogramokKultúraházak éjjel-nappal2017 február