2024.03.29, Péntek

Kiváló filmválogatást láthatunk a 6. Mozinet Filmnapokon

MTI, mozinet.hu

2016.10.26. 09:32

A 6. Mozinet Filmnapok október 28-31-e között idén Cannes-ból hozza el a legfrissebb alkotásokat és a közelmúlt nagy sikereit a főváros mellett több vidéki városba.

Hirdetés

Székesfehérváron a p'Art Moziban a japán Ghibli Stúdió lenyűgözően látványos animációs filmjének vetítésével kezdődnek a Filmnapok október 28-án, pénteken.  

A cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert A vörös teknős című alkotás története szerint hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát. 

 

A filmnapok sokszínű programjában szerepel még Park Chan-wook A szobalány című koreai erotikus thrillere, Asghar Farhadi iráni rendező Az ügyfél című, hitchcocki feszültségű párkapcsolati drámája, Bruno Dumont A sors kegyeltjei... meg a többiek című abszurd vígjátéka, valamint  a finn Juho Kuosmanen elbűvölő humorral, emberséggel és szeretettel forgatott filmje, az Olli Mäki legboldogabb napja is 6. Mozinet Filmnapokon debütál majd.