2024.04.20, Szombat

Életre kel a középkor

szekesfehervar.hu

2016.08.12. 10:41

Hagyományőrző harcosok, óriásbábok, gólyalábasok, tűzzsonglőrök és boszorkányok töltik meg Fehérvár belvárosát szombat reggeltől. A Székesfehérvári Királyi Napok keretében a történelmi fesztivál három napon keresztül zajlik. A középkori utazásra minden érdeklődő családot szeretettel várnak!

Hirdetés

A Székesfehérvári Királyi Napok péntek este indul és egészen augusztus 21-ig tart. A sokszínű ünnepi programsorozat része az a háromnapos középkori fesztivál, ami augusztus 13-tól 15-ig, azaz szombattól hétfőig zajlik. Így a hétvégén a Belvárosba látogatókat igazi középkori hangulat fogja várni. A különböző interaktív programok több helyszínen zajlanak majd.

A Zichy ligetet a hagyományőrző íjászok, illetve a gyalogos harcosok veszik birtokba. A bemutatók és a látványos ütközetek során mindenki bepillantást nyerhet abba, a középkorban milyen fegyvereket használtak a katonák, és hogyan is zajlottak a vitézi gyakorlatozások. Sőt, még a tábori élet gasztronómiája is feltárul az érdeklődők előtt.

 

 

A Jávor Ottó tér a lódobogástól lesz hangos, hiszen a lovas hagyományőrző csapatok itt fognak letáborozni. Felfedik az egykori harcos élet rejtelmeit. Lesznek lovas, madarász és vadász bemutatók, miközben a legbátrabbak saját maguk is kipróbálhatják magukat lóháton. Az Országzászló téren többfunkciós közösségi játszóház várja majd a gyerekeket, különböző megoldandó feladatokkal, valamint kézügyességet igénylő foglalkozásokkal. Lehet majd ékszert készíteni, hímezni, de még íjászkodni és vívni is. Felállításra kerül két vár is, ahol akadálypálya, zászlófelvonás és sárkányvadászat lesz.

 

 

A Városház téren az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a középkori piac és a vásári forgatag elevenedik majd meg. A Szabad Színház utcaszínházi produkciókkal kelti életre egy középkori falu életét, miközben a Jancsárkert korhű helyi termelői piaca is várja a látogatókat. Esténként, sötétedés után a tüzek terére, vagyis a Hotel Magyar Király előtti térre várnak mindenkit a szervezők, ahol tűzzsonglőr bemutató és akrobatikus tűztánc-show lesz. A múltat megidéző fesztivál programja igazán érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik. Az összes helyszín ingyen látogatható, ahova mindenkit szeretettel várnak!

KultúraSzékesfehérvárkirályi napok