2024.05.30, Csütörtök

Kolbászból lesz a kerítés is

2016.02.18. 11:47

Február 27-én szombaton harmadik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált. A Jancsárkertben 400 méter kolbász tekeredik majd, a termelői és biopiacon élőzene, gasztroutca, kisvidámpark és állatsimogató is várja a családokat. A fesztiválon olyan illusztris kolbásztöltő vendégek is lesznek, mint Fekete László erősportoló, Palkovics Krisztián jégkorongozó és Benkő László, az Omega együttes billentyűse is.

Február 27-én reggel 7 órától 15 óráig várja a fehérváriakat a hagyományos Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál. A Jancsárkertben kistermelők és őstermelők kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékát vonultatják fel. A látogatókat gasztro utca is várja kürtőskaláccsal, lángossal és lacikonyhával. 

Palkovics Lajos, a társszervező Fehérvári Polgárok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a fesztivállal elsősorban a családokat szólítják meg."A mai világban a húsokat a legtöbben az áruházak polcairól ismerik, nem tudják hogyan készül például az ízletes kolbász. A fesztivál keretében szeretnénk átadni a fiatalabb generációknak is azt a tudást és élményt amit egy jó hangulatú kolbásztöltés jelent." - tette hozzá Palkovics Lajos.

Az elkészült mestermunkákat ezúttal is szakavatott zsűri díjazza Boda János és Pamminger Ede vezetésével. Az értékelési szempontok között lesz a töltelék ízletessége, a receptúra közreadása, de a csapatok megjelenése, öltözete is. Női versenyző esetén a csapat pluszpontban részesül majd. 

PROGRAM:

07.00: Termelői piac gasztro-utcával és disznótoros különlegességekkel
09.00: Megnyitó - dr. Cser-Palkovics András és Vargha Tamás
09.30: A kolbásztöltő-verseny rajtja
09.30: Élő zene, vetélkedők, játékok, kolbász-szépségverseny - Kolbászolj kreatívan!
12.00: Török Ádám koncertje
14.30: Eredményhirdetés, buli
 

forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárkolbászfesztivál