2024.03.28, Csütörtök

Újabb riói olimpiai bajnok érkezik Székesfehérvárra

mti

2017.07.02. 17:31

A női 400 méteres gátfutó Dalilah Muhammad személyében újabb riói olimpiai bajnok érkezik a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjra, amelyet kedden rendeznek Székesfehérváron.

Hirdetés

A 27 éves amerikai mellett - tudatták szombaton a szervezők - ott lesz a gátfutók között honfitársa, a tavaly nyári játékokon harmadik Ashley Spencer, és az idei amerikai válogatón bronzérmes Kori Carter is. A mezőny minőségét emeli további két amerikai, a vb-bronzérmes Cassandra Tate  és az olimpiai 6. helyezett Leah Nugent, valamint a világbajnoki döntős dél-afrikai Wenda Nel.

Indul Fehérváron a háromszoros Afrika-bajnok elefántcsontparti sprinter, Ben Youssef Meité, és a szintén 10 másodpercen belüli eredményre képes amerikai Isiah Young, a bahraini Andrew Fisher és a dél-afrikai Henrico Bruintjiens.

Korábban hét, a tavalyi riói olimpián egyéniben aranyérmes atléta részvételét jelentették be a szervezők: a kenyai David Rudisháét (800 m), a jamaicai Omar McLeodét (110 gát), a kalapácsvető lengyel Anita Wlodarczykét és a tadzsik Dilsod Nazarovét, a távolugró amerikai Tianna Bartolettáét és Jeff Hendersonét, valamint a bahamai Shaunae Miller-Uibóét (400 méter).

 

Forrás: mti

KitekintőSzékesfehérvársportatlétikaGyulai István Memorialolimpiai bajnok