2024.03.29, Péntek

Rekord nézőszámot várnak a Fezenre

mti

2017.06.09. 18:11

Az előzetes bérlet- és jegyvásárlások alapján nézőcsúcsra számítanak a 20. Fezen fesztivál szervezői.

Hirdetés

Kovács Antal, a székesfehérvári esemény főszervezője az eseményről szóló pénteki sajtótájékoztatón közölte, hogy 2016-ban negyvenezer felett volt a fizető vendégek száma, de az idei színes zenekari felhozatal újabb nézőcsúcsot ígér. Hozzátette, hogy a fesztivál 114 fellépővel, egy rock és egy pop nagyszínpaddal, egy nagysátorral, valamint a Fezen Klub és kerthelyiséggel várja a zenekedvelőket.

Érdekességként megjegyezte: kifejezetten a német, elektronikus zenét játszó Scooter "ellen" alakult meg 1997-ben a Fezen, mert a szervezőket zavarta, hogy mindenki diszkóba járt a zenekar miatt. "Tulajdonképpen azt akartuk bebizonyítani, hogy más zenei irányzatok is érdeklik az embereket" - fogalmazott, hozzátéve: érdekes az élet, mert húsz év elteltével éppen a Scooter a fesztivál egyik húzóneve.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett arra, hogy húsz éve hiánypótló rendezvényként indult a Fezen, és ezen időszak alatt folyamatosan fejlődött. Egy nagyvárosnak a fesztiváltérképen a helye, és Székesfehérvár a fesztiválnak köszönhetően ott van - tette hozzá.

Marsalkó Dávid és Boros Gábor, a Halott Pénz tagjai elmondták, idén harmadszor lépnek fel Székesfehérváron, és a fesztivál más zenei irányokba nyitása révén kaptak lehetőséget. Mindketten kiemelték, hogy rendre az élőzenét értékelő közönség előtt léphetnek fel.

Az idei Fezen rockszínpadán fellép - mások mellett - az amerikai Alice Cooper, a brit Saxon, az amerikai The Offspring a svéd Therion, a német Blind Guardian és az amerikai Ignite. A magyar fellépők között lesz az Ossian, a Kalapács, a Lord, a Tankcsapda, a Road és a Depresszió.

A popszínpadon a külföldi sztárok (House Of Pain, Scooter, Shaggy) mellett zenélni fog a Kelemen Kabátban, a Brains, Majka & Curtis, a WellHello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Kozmix és a Vad Fruttik.

A nagysátor zenei kínálatából kiemelkedik a Honeybeast, a Belga, a Kiscsillag, Julia Carpenter, az Anna & The Barbies, illetve Ganxsta Zolee & A Kartel.

A Fezen Klub és kerthelyiség fellépői között lesz a Moby Dick, a Prosectura, a Cadaveres, a Junkies, a Mobil Mánia, a New Level Empire, Odett, a Takáts Tamás Blues Band, a Blahalousiana és az Akkezdet Phiai.

 

Forrás: mti

KitekintőSzékesfehérvárzenefesztivál2017FEZEN