2024.03.28, Csütörtök

Ingyenes Nordic Walking foglalkozások kezdődnek az Öreghegyen

regiohir.hu

2017.01.02. 15:42

Egészségesebben szeretne élni 2017-ben? – Az öreghegyi Nordic Walking túrákon most díjmentesen tölthetik igazán aktívan az elkövetkezendő hónapokat az érdeklődők.

Hirdetés

A Nordic Walking Magyarországon 2010-ben vált ismertté. A Finnországból eredő sportágat a Magyar Szabadidősport Szövetség kezdte el népszerűsíteni, melynek köszönhetően ma már minden megyében képzett oktatóktól lehet megtanulni az alaptechnikákat. Székesfehérváron a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezi az oktatásokat a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával. Fejér megyében nyolc Nordic Walking oktató várja az érdeklődőket. A nyári időszakot követően az Öreghegyen – az ünnepnapok kivételével – december 18-ig, minden hétfőn indulnak a csoportok az Öreghegyi Közösségi Ház (Fiskális út 93.) főbejáratától. A túrákat Horváth István Nordic Walking instruktor vezeti. 2017. január 2-től február 27-ig, hétfőnként 16.00 órakor kezdődnek a foglalkozások – viharos időjárás, vagy eső esetén a túrák elmaradnak.

A szervezők 15-20 fős csoportokban, csoportonként körülbelül 1 órás időtartamban minden érdeklődő részére, szervezett formában biztosítják a díjmentes oktatást. A gyalogláshoz díjmentesen biztosítanak botokat az oktatók. A program alatt két tréner vezetésével vehetnek részt a sportos eseményen megjelentek. Fontos tudnivaló, hogy kényelmes, az időjárásnak megfelelő sportos ruházat és cipő ajánlott a túrákhoz. Az ingyenes foglalkozásokon saját felelősségére bárki részt vehet, azonban egészségügyi probléma esetén háziorvossal, szakorvossal való egyeztetést, konzultációt javasolnak a szervezők. A sportsérülések elkerüléséről és kezelésükről további részletes információ a http://www.sportorvos.hu/ oldalon található. A programról további részletes információ a www.nowa.hu oldalon található.

KitekintőSzékesfehérvársportnordic walkingöreghegy