2024.05.26, Vasárnap

Jövő pénteken indul a Fejér Megyei Diáknapok

2016.03.31. 10:07

Több, mint ezer jelentkezővel startol idén a Fejér Megyei Diáknapok április 8-án. A megyei diákok legnagyobb kulturális és tehetségkutató eseményének idén Dunaújváros ad otthont április 8-10. között, péntektől vasárnapig.

Több, mint ezer jelentkezővel startol idén a Fejér Megyei Diáknapok április 8-án. A megyei diákok legnagyobb kulturális és tehetségkutató eseményének idén Dunaújváros ad otthont április 8-10. között, péntektől vasárnapig. 

34 megyei, köztük kilenc városi középiskola 1077 tanulója, közülük is 329 dunaújvárosi fogja megmérettetni magát több különböző kategóriában is. Öt épületben, tizenegy helyszínen zajlik majd a versengés három napon át, nem kis feladatot adva a szevezőknek.

A legnagyobb számú, 119 fős csapattal a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Sazkközépiskola nevezett, őket követi a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 114 diákkal, majd a fehérvári Vasvári Pál Gimnázium 111-el.

Az eseményről tegnap tartottak sajtótájékoztatót a Bartók Kamaraszínházban, a három nap programja pedig már elérhető a rendezvény weboldalán, a diaknapok.hu-n.  Eszerint a szombati nap lesz a legsűrűbb, hiszen aznap kerül sor többek között a könnyűzenei előadók megmérettetésére is, mely idén is kiemelkedően népszerű kategória a maga 90 indulójával. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a vers- és prózamondók 74 produkcióval jelentkeztek, de népszerű a népdal-néptánc-népzene kategória is.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata is két-két millió forinttal támogatta a rendezvényt, melyről Mészáros Attila, Székesfehérvár kiemelt projektekért és ifjúsági ügyekért felelős alpolgármestere elmondta, a megyeszékhely a tehetséggondozás nagy patrónusa. Fontosnak tartja azt is, hogy a diákok ne csak helyi szinten, hanem más városokban is szerepet, lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutassák tehetségüket. Székesfehérvár tizenhat iskolájából érkeznek majd, akiknek remek alkalmuk lesz új ismeretségek, barátságok kialakítására a szórakozás mellett.

A diákok minden nap különféle szabadidős programok várják, majd a diáknapokat a vasárnap délután két órakor kezdődő látványos gála zárja a Bartók színházban.

 

 

Galéria

Helyi hírekDunaújvárosfejér megyei diák napok