2024.02.24, Szombat

Idén is lesz versünnep Fehérváron

2016.03.11. 18:49

Áprilisban hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnep elnevezésű szavalóversenyt, melyre székesfehérvári oktatási intézmények tanulói, az egyházmegye diákjai, valamint fehérvári lakcímű, de nem helyben tanuló 9-13. osztályos diákok nevezhetnek.

Hirdetés

Az eseményt a Fehérvár Médiacentrum szervezi a székesfehérvári egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve. A 2010-ben életre hívott tehetséggondozó versenyen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt. Ezúttal is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

A programot felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy az évek során a város kulturális életének egyik ékköve lett a Fehérvári Versünnep.

Spányi Antal székesfehérvári püspök felelevenítette, hogy amikor 2010-ben, megkereste a Médiacentrum akkori hírigazgatója, nem volt kérdés, hogy csatlakozzanak a Versünnephez és örömmel vesz részt benne az egyházmegye. 

A vers hozzátartozik az ember életéhez, tükörként szolgálnak számunkra és segítenek kifejezni a belső világunkat vagy megfogalmazni az érzéseinket, ami nem könnyű dolog. A versennyel nem csak a diákok nyernek, hanem mindenki, mert felfedezhetjük, hogy mennyi érték van a fiatalokban és tanulhatunk tőlük - mondta a püspök.

Matuz János, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa kiemelte: a társulat számára nagy büszkeség a mentori program, amivel évek óta segítik a versenyzők felkészülését.

A megmérettetésre 2016. március 29-ig jelentkezhetnek a diákok, két verssel. A verseny két fordulóból, a válogatóból és a döntőből áll. A válogatóra április 3-án, a döntőre pedig április 16-án kerül sor. 

A zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Závodszky Noémi színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Vakler Lajos szerkesztő, Bobory Zoltán költő valamint a Székesfehérvári Egyházmegye delegáltja. 

A VII. Fehérvári Versünnep szervezője a Fehérvár Médiacentrum. A verseny része a cég társadalmi felelősségvállalási programjának. A rendezvényhez immár negyedik alkalommal csatlakozik mentorprogrammal a Vörösmarty Színház. A részvétel részletes feltételeit, a jelentkezéshez szükséges űrlapokat valamint a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat a www.versunnep.hu honlapon lehet megtalálni.

forrás: mti, szekesfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárVII. versünnepmédiacentrum