2024.02.29, Csütörtök

Idén is lesz Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

2016.03.23. 15:17

Hirdetés

Idén is megrendezik a Magyar Polgári Védelmi Szövetség felmenő rendszerű ifjúsági versenyét. A fiatalok két korcsoportban, az 5-8. és a 9-13. évfolyamos kategóriában, négy-négyfős csapatokban versenyeznek, hogy kiderüljön: az országban ki tud a legtöbbet a veszélyhelyzetekről, az elsősegélynyújtásról, vagy éppen az árvíz elleni védekezésről. A 2016-os viadal a huszonnegyedik lesz a sorban.

A Fejér megyei területi fordulókat a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Bregyó Közi Ifjúsági Szabadidő Központban (Székesfehérvár), a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség pedig a Dunaújvárosi Atlétikai Csarnokban (Dunaújváros) rendezi meg. Mindkét rendezvényre 2016. április 5-én kerül sor. A fordulók első három általános és középiskolai csapata továbbjut a területi versenyre, amely 2016. április 14-én lesz a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, Székesfehérváron.

A veszélyhelyzetekre való felkészülés komplex feladat, ezen elv mentén a versenyen nemcsak a hagyományos – polgári védelmet, tűzbiztonságot és iparbiztonságot felölelő – feladatok várnak majd az általános és középiskolásokra, hanem olyanok is, amelyek fejlesztik a közlekedés biztonságát, a környezetbiztonságot, az önmentési képességet, segítenek megteremteni az élhető környezetet. A csapatok elméleti és gyakorlati feladatok végrehajtásával mérik össze tudásukat.

A területi megmérettetés győztesei képviselhetik Fejér megyét Budapesten a tűzoltó-rendőr nap keretén belül tervezett országos döntőben.

Galéria

Helyi hírekKatasztrófavédelemifjúsági verseny