2024.09.08, Vasárnap
Párizs 2024 - Ismét lesz résztvevője Székesfehérvárnak
Illusztráció, unslpash.com

Párizs 2024 - Ismét lesz résztvevője Székesfehérvárnak

MTI

2024.07.10. 09:00

A gyalogló Tóth Norbert tartalékként ott lehet Párizsban, így nem szakad meg az 1992 óta tartó sorozat és lesz székesfehérvári sportoló a nyári olimpián.

A keddi sajtótájékoztatón Szentes László, a Honvéd Szondi György SE elnöke elmondta, hogy a sportoló idén már nem U23-as és "felnőtté válva" elérte az egyesület által kitűzött célt. Megjegyezte, hogy nagyon fiatal versenyzőről van szó ebben a szakágban, s amennyiben nem versenyezhet Párizsban, akkor is sok ideje lesz olimpián a magyar sportot képviselni.

Őze Tibor szakosztályvezető, edző közölte, hogy tavaly kaptak "vérszagot", másfél év megfeszített küzdelem következett, aminek eredményeként Tóth Norbert ott lehet a maratoni távú gyalogló vegyes váltóban tartalékként. Megemlítette, hogy versenyzője az elmúlt időszakban felnőtt országos csúcsot döntött egyórás gyaloglásban és a felnőtt 10 km országos  rekordját is ő tartja.

Jelezte, hogy tisztességesen felkészítik a versenyzőt és amennyiben rajthoz kell állnia, készen fog állni.

A 23 éves Tóth Norbert nagy lehetőségként éli meg, hogy ott lehet Párizsban. Szeretne minél több tapasztalatot gyűjteni, ami a további pályafutásában segítheti - tette hozzá. Céljának nevezte, hogy jövőre  olyan szintre érjen, hogy tartalékból élversenyző legyen.

Helyi hírekSzékesfehérvárolimpiasport