2024.05.21, Kedd
Csata az ezüstért - Emberhátrányban nyert a Fehérvár Pakson
Fotó: szekesfehervar.hu

Csata az ezüstért - Emberhátrányban nyert a Fehérvár Pakson

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.04.15. 12:32

Öt év után győzött Pakson a Vidi, az idegenbeli győzelem a legjobbkor jött, hiszen győzelmével már mindössze egy pont választja el a fehérvári együttest a második helytől. Paksi FC - Fehérvár FC 1-2.

Ezüstrangadón lépett pályára Pakson a Vidi, a második helyezett hazaiakkal nagy csatára volt kilátás. Jól kezdődött a meccs a Fehérvár számára, a 23. percben Karamoko lépett ki egy szuper indítással és higgadtan a kapu bal oldalába helyezett. (0-1)

Villant a piros lap

A második félidő viszont nem is kezdődhetett volna rosszabbul a Fehérvár FC számára, Csongvai és Kinyik együtt ment a labdáért, a Vidi játékos eltalálta ellenfele fejét, amiért azonnal piros lapot kapott, a paksi oroszlánbarlangban így nem túl sok esély mutatkozott a győzelemre - tudósított az összecsapásról a szekesfehervar.hu. Az esélylatolgatásra az 54. percben cáfolt rá a csapat, Schön remekül ugratta ki Karamokót, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, majd ismét a hálóba lőtt. (0-2)

Tíz emberrel is megőrizte előnyét a Fehérvár

A hajrában, a 84. percben Balogh 28 méteres lövése akadt be a kapu bal oldalába (1-2) és a hazaiak nem adták fel, tovább rohamozták a Vidi kapuját. A 90. percben óriásit védett Tóth, majd a 96. percben meghült a Vidi szurkolókban a vér, amikor a bíró a 11-es pontra mutatott, döntését végül a VAR vizsgálta felül és igazolta, hogy Schön kezezését lökés előzte meg. Maradt az 1-2, ezzel a Vidi bejelentkezett a 2. helyre, mindössze egy pont választja el a tabellán a Paks FC-től. Folytatás jövő hétvégén a ZTE ellen.

Helyi hírekSzékesfehérvárFehérvár FCOTP Bank LigalabdarúgásPaksi FC