2024.05.03, Péntek
Bravúros győzelem avatta fel Székesfehérvár új multifunkcionális csarmokát - fotók
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Bravúros győzelem avatta fel Székesfehérvár új multifunkcionális csarmokát - fotók

mti, magyarepitok.hu

2024.04.22. 11:14

Az Alba Aréna négy szinten, 22 ezer négyzetméteren épült meg a Market generálkivitelezésében, jégfelülete az év minden napján rendelkezésre áll majd.

A magyar férfi jégkorong-válogatott győztes mérközésével avatták fel a székesfehérvári Alba Arénát. A Market Építő Zrt. generálkivitelezésében elkészült teltházas létesítményben, a mieink közel 6000 néző előtt 2-1-re legyőzték az elit világbajnokságon szereplő norvég csapatot.

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu


Az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester mindenkinek köszönetet mondott, akik az elmúlt években hozzájárultak az új aréna felépítéséhez és átadásához. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte id. Ocskay Gábor hitvallását, hogy milyen sokat tett a fehérvári jégkorong felvirágoztatásáért, és munkássága révén álom vált valóra, a csapat magyar bajnoki címeket szerzett, nemzetközi szereplések részese, és most, 16 évvel a szapporói hősök feljutása után ebben a gyönyörű létesítményben játszhat a válogatott.

A közel 46 milliárd forintos kormánytámogatásból megvalósult Alba Aréna 22 ezer négyzetméter nettó alapterülettel bír, 6000 férőhelyes multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnokként épült meg. Ugyanakkor koncerteket is tud majd fogadni, utóbbi esetben 8000 férőhellyel. A létesítmény négy szintjén a csarnoktér mellett helyet kaptak többek közt irodák, kiszolgálóhelyiségek, étterem és rendezvényterem is. A tervek szerint a jégfelület az év minden napján rendelkezésre áll majd, amennyiben más sportág használja vagy más típusú rendezvényt fogad, akkor hőszigetelő fedést fektetnek rá.

Galéria

Market Építő Zrt.Helyi hírekSzékesfehérvárAlba Aréna