2024.04.27, Szombat
Nagyszabású iskolabővítések- és felújítások Székesfehérváron és Fejér vármegye több városában
Fotó: Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

Nagyszabású iskolabővítések- és felújítások Székesfehérváron és Fejér vármegye több városában

mti

2024.02.20. 09:13

Új épületek, felújítások – 6,4 milliárd forintból dolgoznak a szakképző intézményeken.

Hirdetés

Nemrég arról számoltunk be, hogy szintlépés várható a hazai szakképzésben egy 34 helyszínt érintő uniós támogatású állami fejlesztési programban. Most a Fejér vármegyét érintő fejlesztéseket jelentették be: a Székesférvári Szakképzési Centrum hat tagintézménye összesen 6,4 milliárd forint értékben fog megújulni.

A vármegyeszékhelyen tartott eseményen Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy országosan 96 milliárd forint áll rendelkezésre a szakképzés modernizációjára. Ebből 53 milliárd forint jut 110 ezer négyzetméternyi épület építésére vagy felújítására, a többit eszközbeszerzésre fordítják.

Új szárnyat kap a Deák Ferenc Technikum

Wetzl Viktor projektmenedzser közölte, hogy Székesfehérváron

a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában 2,645 milliárd forintból 1500 négyzetméteres új épületszárny létesül, amelyben tankonyha, tanétterem, tancukrászda, tanszálloda, tanrecepció, kereskedelmi szaktanterem és kereskedelmi informatikai szaktanterem kap helyet.

A Bugát Pál Technikum épületének földszintje 361 millió forintból újul meg energetikailag, ebből tanóvodát és tanbölcsődét, illetve egészségügyi szaktantermet  alakítanak ki.

A Széchenyi István Műszaki Technikumban és a Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a gépészeti tanműhelyek energetikai korszerűsítése és belső tereinek felújítása valósul meg 290 és 227 millióból, ezen felül gépbeszerzésekre további 127 és 525 millió forintot fordítanak.

 

Bicske szakképzési oktatási központjának teljes épülete megújul

Móron a Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium gépészeti eszközparkja 128 millió forintból újul meg.

Bicskén a Vajda János Technikum esetében 562 millió forintból kívül-belül megújul az iskolaépület, valamint egy 30 éve elhagyott tanműhely teljes rekonstrukciója is megvalósul, utóbbival a gépészeti szak visszavezetése is megkezdődik az intézményben. A szükséges eszközöket 246 millió forintból szerzik be.

Mindezeken felül valamennyi helyszínen lecserélik az összes bútort 828 millió forintból. A projekt tervezett befejezése 2026. március vége.

Helyi hírekSzékesfehérvárbicskeszakképzésMór