2024.04.28, Vasárnap
Új út épült Székesfehérváron az Alba Aréna beruházásában

Új út épült Székesfehérváron az Alba Aréna beruházásában

MTI

2024.01.23. 08:01

A 7-es főutat a 62-es főúttal összekötő út nemcsak a multicsarnok megközelítését, hanem a teljes Alba Ipari Zóna elérhetőségét is jelentősen javítja.

Hirdetés

Újabb lépéssel haladt előre a Market Építő Zrt. fővállalkozásával felépült Alba Aréna projektje. Elkészült és már használatbavételi engedéllyel is rendelkezik a 7-es főutat a 62-es főúttal összekötő út, amely a székesfehérvári multifunkcionális csarnok építésének részeként valósult meg 3,5 milliárd forintos összköltséggel.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester pénteken, sajtótájékoztatón elmondta, hogy a beruházás teljes egészében nemzeti forrásból jött létre és az út nemcsak a multicsarnok megközelítését, hanem a teljes Alba Ipari Zóna elérhetőségét is jelentősen javítja. A város a februári közgyűlésén tárgyal az autóbusz-közlekedésről az új úton, és a helyi járatok várhatóan áprilistól közlekednek majd menetrend szerint a területen - közölte.   

Jelezte azt is, hogy a sportcsarnok használatbavételi eljárása is megkezdődött, hamarosan bejelentik az avatás időpontját.   


Székesfehérvár közúthálózata, valamint kerékpárút-hálózata több mint 3 kilométerrel növekedett

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy amikor egy út megépül, akkor magával hoz más fejlesztéseket is. Ez így van ebben az esetben is, hiszen már most "sorra nőnek ki a földből" a különböző ipari csarnokok - fűzte hozzá.

Tóth Ferenc az Alba Ipari Zóna ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jelenleg 148 cég működik a területen, amelyek csaknem négyezer embernek adnak munkát, miközben további huszonnyolc vállalkozás a következő években szeretné az üzemcsarnokát, raktárépületét felépíteni, amivel ötezerre nő a munkavállalók létszáma. Kiemelte, hogy az ipari parkban működő cégek évente 2,4 milliárd forint helyi iparűzési adót és 395 millió forint építményadót fizetnek.   

A sajtóanyag szerint Székesfehérvár közúthálózata, valamint kerékpárút-hálózata több mint 3 kilométerrel növekedett és 680 méternyi állami kezelésű, meglévő út újult meg. A teljes kiépített úthálózat mentén közvilágítás és zárt csapadékcsatorna-rendszer jött létre, valamint számos ponton megfigyelőkamera-rendszer létesült.

Helyi hírekSzékesfehérvárAlba ArénaMarket Építő Zrt.útépítés