2024.05.01, Szerda
Új helyszínre költözött a Napraforgók Háza
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Új helyszínre költözött a Napraforgók Háza

szekesfehervar.hu

2024.01.09. 09:38

A segítő szervezet januártól Székesfehérvár belvárosában várja a fiatalokat.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Napraforgók Háza. A nappali ellátást biztosító intézmény, ahol enyhe és középsúlyos fogyatékossággal élő fiatalokról gondoskodnak, a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó otthona, amely most a Szúnyog utcába költözött.

 

28 évvel ezelőtt Székesfehérváron jegyezték be a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványt, amelynek harmadik intézményeként jött létre a Napraforgók Házának „őse”, a bicskei Fogd meg a kezem!

A fogyatékkal élő fiatalok nappali intézménye néhány éve költözött Székesfehérvárra. A nappali ellátást biztosító intézmény 2021 januárjában nyitotta meg kapuit a fogyatékkal élők előtt a városban. A Seregélyesi úton kaptak először helyet, majd most – a fiatalok és dolgozók nagy örömére – a város szívébe tehették át székhelyüket.

A 30 férőhelyes Napraforgók Háza nappali ellátást nyújt a saját otthonukban élő, 16. életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes vagy önellátásra nem képes, de felügyeletre szoruló fogyatékos, illetve autista személyek részére. A társas kapcsolatok, valamint az alapvető higiéniai szükségleteik kielégítése mellett az ellátottak készségeinek, képességeinek szinten tartása, fejlesztése a cél.

 

További részletek a szekesfehervar.hu oldalon.

Helyi hírekSzékesfehérvárBaptista Szeretetszolgálat