2024.04.29, Hétfő
Székesfehérváron lép a jégre pénteken a SC Csíkszereda csapata
Illusztráció, unsplash.com

Székesfehérváron lép a jégre pénteken a SC Csíkszereda csapata

MTI

2023.11.24. 13:32

A reméltnél jobban érezte magát újra mérkőzésen a hat hónap és egy nap kihagyás után Sofron István, a jégkorong Erste Ligában érdekelt SC Csíkszereda csatára. A csapat pénteken Székesfehérváron lép a jégre.

Hirdetés

A 35 éves magyar válogatott támadó csütörtökön a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában aratott 3-1-es siker részese volt, és előtte május 22-én a tamperei világbajnokságon Ausztria ellen játszott tétmeccset.

"Szárazon és konditeremben rengeteget edzettem, jégen viszont hetente csak egyet, kettőt. Aki játszott, az tudja, hogy a jégedzések igazából nem pótolhatók. Próbáltam gyors, rövid cseréket játszani csütörtökön és azt kell, hogy mondjam: nem volt egyszerű. Idénybeli első mérkőzésnek jó volt. Jobb volt , mint reméltem, és a meccskondi majd visszajön idővel. A lényeg, hogy nyertünk, és most már sorban jönnek az összecsapások" - mondta Sofron az MTI-nek.

A gólerős csatár megjegyezte, a játékosok próbálják kizárni azokat a körülményeket, amelyeket Kevin Constantine ügye jelent.

Az amerikai szakember - aki nyárig a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a Hydro Fehérvár AV19 edzője volt - tengerentúli eltiltása miatt nem lehet hivatalos személy magyar versenyrendszerű mérkőzésen, és mivel a vasárnap a Csíkszereda mégis nevezte őt, ezért csütörtökön a fegyelmi bizottság három pont levonással és 3000 eurós bírsággal sújtotta a klubot.

"Constantine munkájából sokat profitálhatunk, sokat tanulunk tőle" - tette hozzá Sofron.

A Csíkszereda jelenleg magyarországi túrán szerepel, pénteken (ma) Székesfehérváron - éppen Constantine korábbi állomáshelyén -, vasárnap a Budapest JA, kedden pedig a DVTK Jegesmedvék otthonában lép jégre.

Helyi hírekjégkorongsportSzékesfehérvár