2024.04.27, Szombat
Könyves flashmobot rendeznek a Bartók Béla téren pénteken, az olvasás világnapján
Illusztráció, unslpash.com

Könyves flashmobot rendeznek a Bartók Béla téren pénteken, az olvasás világnapján

szekesfehervar.hu

2023.09.07. 14:52

Könyves flashmobot rendez a Vörösmarty Mihály Könyvtár a Bartók Béla téren szeptember 8-án, pénteken 17.00 órától az olvasás világnapja alkalmából - számolt be róla Székesfehérvár városi honlapja.

Hirdetés

Mint írják, arra kérik az olvasókat, hogy hozzanak magukkal egy könyvet, cserébe vihetnek egy másikat. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Az UNESCO 1965 novemberében nyilvánította szeptember 8-át az olvasás világnapjává. Az olvasás mindenkinek ajánlott, hiszen számos jótékony hatása van: fejleszti a képzelőerőt, a szókincset, bővíti a lexikális tudást, javítja a helyesírást és a fogalmazáskészséget, nyugtat és relaxál.

A világnap tiszteletére könyves flashmobot rendez a Vörösmarty Mihály Könyvtár pénteken 17.00 órától Székesfehérvár Belvárosában, a Bartók Béla téren.

Arra kérik az olvasókat, hogy hozzanak magukkal egy-egy könyvet, cserébe pedig választhatnak egy másikat az ott hagyott kiadványok közül. Kedvezőtlen időjárás esetén a programot a Zenei részlegen, az Oskola utca 7. szám alatti épület második emeletén tartják meg.

Szeretettel hívják és várják az érdeklődőket minden korosztályból. A flashmob Facebook eseménye ide kattintva érhető el.

Helyi hírekSzékesfehérvárBartók Béla térflashmobolvasásVörösmarty Mihály Könyvtár