2024.04.28, Vasárnap
Vasárnap este fél nyolckor játszik a Vidi a Mezőkövesd ellen
Fotó: szekesfehervar.hu

Vasárnap este fél nyolckor játszik a Vidi a Mezőkövesd ellen

szekesfehervar.hu

2023.08.27. 10:00

Vasárnap 19.30-kor a Mezőkövesd Zsóry FC látogat Székesfehérvárra az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 5. fordulójában - olvasható Székesfehérvár városi honlapján.

Hirdetés

Mint azt a tájékoztatásban hangsúlyozták, a vasárnapi lesz a két csapat 24. egymás elleni NB I-es bajnoki összecsapása.

Az eddigi 23 találkozóból tizenkettőt az éppen aktuális névvel bíró fehérvári csapat nyert, 7 döntetlen mellett 4 alkalommal a Mezőkövesd örülhetett.

A gólkülönbség 33-18 a Fehérvár FC javára, ami 2,2 gólos átlagot jelent mérkőzésenként. A fehérvári együttes pályaválasztása mellett 11 mérkőzés került eddig megrendezésre, abból nyolcat a hazaiak nyertek, háromszor pedig pontot rabolt a Mezőkövesd, de győzni egyszer sem tudott a matyóföldi alakulat itt. 

A vasárnapi ellenfél két vereséggel kezdte a szezont (DVSC - Mezőkövesd 3-1, Mezőkövesd - DVTK 2-4), a harmadik fordulóban Újpesten szerezte meg első pontját, 1-1-es döntetlent játszott a lila-fehérek otthonában. A legutóbbi fordulóban nem lépett pályára a volt Vidi játékos, Kuttor Attila csapata, az FTC elleni meccsüket a zöld-fehérek nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották. 

A két együttes első egymás elleni NB I-es meccsére 2013 novemberében Székesfehérváron került sor, Kleinheisler László góljával 1-0-ás hazai siker született. Az utolsó bajnokit idén májusban, hazai pályán játszotta az akkor még MOL Fehérvár FC, 1-1-es döntetlen lett a vége úgy, hogy a ráadásban büntetőt hibáztak Fioláék. A párharc hazai meccseinek gólkülönbsége 18:5 a Fehérvár FC javára.

Helyi hírekSzékesfehérvárOTP Bank Ligasport