2024.04.28, Vasárnap
Labdarúgó NB I - Fehérvári győzelem a nyeretlenek csatáján
Fotó: MTI/Vasvári Tamás - A fehérvári Szabó Levente (b3) szerez gólt a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a székesfehérvári Sóstó Stadionban 2023. augusztus 27-én. A mérkőzést a székesfehérvári cs

Labdarúgó NB I - Fehérvári győzelem a nyeretlenek csatáján

MTI

2023.08.28. 09:49

A Fehérvár FC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Hirdetés

A nyeretlenek csatáján a piros-kékek sikere azt jelentette, hogy már csak a matyóföldiek nem győztek az élvonal 2023/24-es szezonjában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (0-0)
-----------------------------------------
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3196 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Szabó L. (82.), L. Kastrati (94.)
sárga lap: L. Kastrati (95.), illetve Beriasvili (17.), Kállai (63.), Brtan (84.)

Fehérvár FC:
Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 70.) - Kalmár, Christensen (Flores, 81.) - Karamoko (L. Kastrati, 70.), Katona M. (Szabó L., 70.), Schön (Larsen, 92.) - Kodro

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli - Kállay, Lukic, Beriasvili, Filip - Brtan, Gomis (Lehoczky, 71.), Nahirnij (Szalai J., a szünetben), Molnár G. (Illés, a szünetben) - Drazic, Da. Babunski (Cseri, 71.)

A találkozót megelőzően a Sóstói Stadion előtt felavatták a klub legendás edzőjének, az öt évvel ezelőtt elhunyt Kovács Ferencnek a szobrát. Az eseményen rengeteg fehérvári drukker tiszteletét tette, beszédet mondott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Balogh Attila, a klub ügyvezető igazgatója és Csongrádi Ferenc, a gárda korábbi csapatkapitánya, az 1984/85-ös UEFA Kupa-menetelés egyik vezéralakja is. Utóbbi elmondta, óriási megtiszteltetésnek tartotta, hogy a mesteredző fiatalon megadta neki a lehetőséget. Közös útjukról a csapat indulóját idézve azt mondta, "veled a jóban, veled a bánatban", utalva ezzel a Ferencvárossal szemben 1976-ban elbukott bajnoki címre, valamint az UEFA Kupa-döntővel zárult európai kupamenetelésre.

Nagy Benedek szobrászmester műve egy jól ismert fotó alapján készült el, ezen Kovács Ferenc a kispadon ül, így a szurkolók is mellette emlékezhetnek a múltra.

 

Székesfehérvár, 2023. augusztus 27. Balogh Attila, a Fehérvár FC ügyvezetője beszédet mond a Kovács Ferenc mesteredzőről, a Videoton örökös tiszteletbeli elnökéről készült szobor avatásán a székesfehérvári Sóstói Stadion előtt 2023. augusztus 27-én. MTI/Vasvári Tamás

 

A mérkőzésbe nagy lendülettel vetették bele magukat a hazai szurkolók, de az első félidőben csalódniuk kellett, ugyanis a két csapat gyakorlatilag komoly helyzet nélkül hozta le a játékrészt.

A fordulást követően hatalmas mezőnyfölénybe került a Fehérvár, de inkább egy-egy egyéni villanásnak köszönhetően tudott csak veszélyt teremteni, előbb Schön fordult be és tüzelt nagy erővel, majd Kalmár jó 30 méterről találta el a kapufát, utóbbi lövését Piscitelli ujjheggyel tolta az oldalsó lécre. A 82. percben egy pontrúgás után tört meg a jég, Kalmár szögletét a csereként pályára lépő Szabó továbbította a hálóba.

A Mezőkövesd a 93. percben egyenlíthetett volna, de Drazic közeli lövését Tóth bravúrral hárította, ezzel otthon tartotta csapatának a három pontot. A hazaiak az ellentámadásból állították be a végeredményt, Kastrati a vendégek messze kifutó kapusa mellett elvitte a labdát és gyakorlatilag begyalogolt a hálóig.

Helyi hírekFehérvár FCMezőkövesd Zsóry FClabdarúgás