2024.04.28, Vasárnap
Nyári gyógynövények gyűjtéséhez lehet csatlakozni vasárnap Fehérváron
Illusztráció, unsplash.com

Nyári gyógynövények gyűjtéséhez lehet csatlakozni vasárnap Fehérváron

szekesfehervar.hu

2023.07.15. 10:00

Elérkezett a nyári gyógynövények begyűjtési ideje. A házipatikáka feltöltéséhez a vasárnapi Herbarius túra résztvevői Lovasberényben szedhetnek apróbojtorjánt, mezei zsályát, kakukkfüvet és orbáncfüvet Lencsés Rita szakértő vezetésével - adta hírül Székesfehérvár városi honlapja.

Hirdetés

Mint azt a tájékoztatásban hangsúlyozták, nyár van, a növények virágba borultak, a rét ontja a jobbnál jobb gyógyfüveket. A Herbarius túra résztvevői most vasárnap Lovasberénybe látogatnak, ahol mezei vadvirágokkal ismerkedhetnek. Gyűjthetnek komlót, apróbojtorjánt, orbáncfüvet, csalánt, kakukkfüvet, cickafarkot, zsályát, útifüvet, ürömféléket Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével. A János-hegyre tervezett túrán a gyűjtés mellett számos ismerettel gazdagodhatnak a résztvevők a növények feldolgozásáról, tárolásáról és a felhasználás praktikáiról is. A hétvégi kirándulásra mindenki készüljön vágószerszámmal, papírzacskóval, kosárkával vagy vászontáskával, illetve a nagy meleg miatt napvédő szerrel, kalappal!

Kiemelték:

a találkozó július 16-án, vasárnap 9.15 órakor lesz a Verebi elágazás elnevezésű buszmegálló közelében. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: [email protected], 70/338-6173 - [email protected], 30/296-6480

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Helyi hírekSzékesfehérvárgyógynövény