2024.04.29, Hétfő
Juhász Roland: a Fehérvár FC célja a sikeres bajnoki szereplés
Illusztráció, unsplash.com

Juhász Roland: a Fehérvár FC célja a sikeres bajnoki szereplés

MTI

2023.07.14. 11:05

A korábbi névadó főszponzor távozása ellenére a Fehérvár FC célja a sikeres bajnoki szereplés - jelentette ki a labdarúgó OTP Bank Liga előző kiírásának 10. helyén végző székesfehérvári klub sportigazgatója csütörtökön.

Hirdetés

Juhász Roland az együttes nyilvános edzését követő sajtóbeszélgetésen emlékeztetett arra, hogy rendkívül nehéz szezonon vannak túl, a kiesést "az utolsó utáni pillanatban" kerülték el, s nem ehhez voltak szokva az elmúlt 15 évben. Reményei szerint a következő sikeresebb idény lesz. Kérdésre közölte:

a klub anyagi helyzete stabil, de más lehetőségeik vannak a játékosigazolások terén. Egyértelmű céljuk egy fiatalabb, "magyarosabb" csapat kialakítása, ennek érdekében sok külföldi játékostól elköszöntek, a helyükre pedig sikeréhes, egymásért is küzdő hazai fiatalokat igazoltak.

A sportigazgató jelezte, hogy augusztus végéig lesznek még érkezők, főként a támadószekcióba szeretnének két játékost igazolni. Megjegyezte, hogy távozó is elképzelhető, mert vannak piacképes labdarúgóik, ám megfelelő ajánlat még senkiért sem érkezett.

Juhász Roland kiemelte, vezérszerepet szánnak a Puskás Akadémiától érkezett Spandler Csabának, de a francia Franck Bambocktól és az eddig kölcsönben a Kecskemétnél játszó Zeke Máriótól is sokat várnak. Hozzátette: Berki Marcell és Kovács Bence személyében két saját nevelésű, támadó szellemű játékos tért vissza Fehérvárra, tőlük azt remélik, hogy már ebben a szezonban hasznára lesznek a csapatnak.

Az együttes svéd vezetőedzője, Bartosz Grzelak sokkal jobb futballt vár együttesétől, mint az előző szezonban, azt szeretné elérni, hogy a Vidi kellemetlen ellenfél legyen minden csapat számára. Mint mondta, szeretne intenzívebb futballt játszatni a csapatával, több futást, több sprintet, agresszív magas letámadást vár el a játékosaitól, amit az Eszék elleni felkészülési meccsen már lehetett is látni.

A szakember elmondta, hogy hosszútávú építkezés kezdődött a klubnál sok fiatal labdarúgóval, akik energikusak, éhesek a sikerre, ezért élvezi a velük való közös munkát.

Kérdésre közölte, hogy a válogatott Fiola Attila nem lesz bevethető a szezon kezdetén, és kell neki még néhány hét, mire a keretben lehet.

Helyi hírekSzékesfehérvárFehérvár FClabdarúgás