2024.04.20, Szombat
Virágos Székesfehérvár – hétfőtől lehet pályázni a növényekre
Illusztráció: pixabay.com

Virágos Székesfehérvár – hétfőtől lehet pályázni a növényekre

szekesfehervar.hu

2023.04.01. 09:30

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is négy kategóriában lehet pályázni, de most csak virágokra.

Hirdetés

Már tizenhárom éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak virágosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. 2023. április 3-án, hétfőn a regisztrációs időszakkal kezdődik az idei pályázat és egészen április 14-ig lehet online jelentkezni. Fontos változás, hogy május 15-től - sikeres jelentkezés és időpontfoglalás után - az Oázis kertészet előtti parkolóban lehet majd átvenni a növényeket.

Az anyagi nehézségek miatt ebben az esztendőben sajnos nem lehet pályázni komposztládára, de a lehetőségekhez mérten a jövőben szeretnék újra lehetővé tenni a fehérváriak számára, hogy ingyenes komposztkeretre és esővízgyűjtő tartályra is pályázhassanak.

 

Választható virágfajták:

Kukacvirág (porcsinrózsa) (Portulaca grandiflora), Kakastaréj (Celosia sp.), Dália (Dalia sp.), Begónia színkeverék (Begonia x semperflorens), Büdöske színkeverék (Tagetes x patula), Pistike színkeverék (Impatiens walleriana), Petúnia színkeverék (Petunia x hybrida)

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is négy kategóriában lehet pályázni. Kategórián belül külön virágcsomagok nem lesznek, a növényeket darabszám alapján, tetszőlegesen lehet majd összeválogatni az átvételkor.

 

A pályázatot 2023. április 3. és 14. között lehet benyújtani a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar oldalon!

Pályázni - lakcímkártyával igazolható - lakcímmel lehet, egy ingatlanra egy darab pályázat nyújtható be. Amennyiben valaki nem valós, igazolható lakcímmel pályázik, abban az esetben kizárásra kerül a következő évi pályázatból. A pályázatra kizárólag székesfehérvári lakosok jelentkezhetnek.

 

További részletek a szekesfeharvar.hu cikkében.

Helyi hírekSzékesfehérvárSzékesfehérvár Városgondnoksága Kftvirágos székesfehérvár