2024.04.27, Szombat
Megújul a dunaújvárosi Zengő-Bongó Bölcsőde
Illusztráció: pexels.com

Megújul a dunaújvárosi Zengő-Bongó Bölcsőde

dunaujvaros.hu

2023.04.02. 09:30

Több mint egymilliárd forintos beruházással a férőhelyeket is bővítik.

Hirdetés

Európai Uniós forrásból, egy TOP-os projekt részeként 1,1 milliárd forint értékben valósul meg a Zengő-Bongó Bölcsőde teljes körű felújítása - erről sajtótájékoztatón számolt be Szabó Zsolt alpolgármester. Mint mondta: a fejlesztéssel lehetőség nyílik egy modernebb alapokon nyugvó, mai kornak megfelelő, magasabb színvonalú bölcsődei alapellátás biztosítására.

A napokban megkezdődött a kivitelezés az immár hatvanéves épületen. A munkálatok során külső szigetelést végeznek a szakemberek, teljes nyílászáró csere valósul meg, megújul az elektromos hálózat, valamint egy teljesen új épületrész is épül. Ezzel a jelenlegi 80 fős férőhelyszám 48 fővel bővül.

Ami azt is jelenti, hogy 48 dunaújvárosi családnak tudunk abban segíteni, ha az anyukák úgy gondolják, akkor visszatérhessenek a munka világába. Úgy vélem, hogy minden egyes új létesített bölcsődei férőhelynek lesz gazdája. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekeink a lehető legjobb körülmények között nevelődjenek, az új épület négy új csoportszobája pedig minden igényt ki fog elégíteni, modern lesz, esztétikus és kényelmes.

 

Szabó Zsolt alpolgármester beszélt arról is, hogy a Zengő-Bongó Bölcsőde felújítási munkálataival az idei esztendőben végezni fognak, remélhetőleg minél hamarabb birtokba is vehetik a megújult épületet az érintettek.

Helyi hírekDunaújvárosbölcsőde fejlesztés