2024.03.29, Péntek
Labdarúgó NBI - Fehérváron is nyert, tovább menetel a Kecskemét
Illusztráció, unsplash.com

Labdarúgó NBI - Fehérváron is nyert, tovább menetel a Kecskemét

MTI

2023.04.24. 15:55

A második helyezett Kecskemét 2-1-re nyert szombaton a bennmaradásért harcoló MOL Fehérvár otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Hirdetés

A vendégcsapat sorozatban harmadszor győzött és három pontra megközelítette a listavezető Ferencvárost.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

MOL Fehérvár FC - Kecskeméti TE 1-2 (0-2)

MOL Aréna Sóstó, 4258 néző, v.: Bogár
gólszerző: Kodro (90+3.), illetve Nagy K. (33.), Horváth K. (40.)
sárga lap: Stopira (39.), Heister (55.), Katona Mátyás (77.), illetve Banó-Szabó (39.), Nagy K. (50.), Tóth B. (58.)

Fehérvár:
Kovács D. - Bese (Kastrati II, 57.), Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Szabó L., 78.), Makarenko (Pokorny, 57.), Flores (Katona Mátyás, 57.) - Nego, Kodro, Dárdai

Kecskemét:
Varga B. - Szabó A., Belényesi, Szalai G. - Nagy K. (Katona B., 70.), Vágó (Nikitscher, 70.), Szuhodovszki, Banó-Szabó (Májer, 75.), Zeke - Tóth B. (Rjasko, 90.), Horváth K. (Katona Máté, 70.)

A Kecskemét harcolt ki fölényt az első játékrészben, a félidő közepén kétszer is Kovács Dániel bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne kerüljenek hátrányba a hazaiak. A fehérváriak a saját térfelükre visszahúzódva védekeztek, majd abból igyekeztek felérni a vendégkapuhoz, nem sok sikerrel. A növekvő lila-fehér nyomás a 33. percben érett góllá, Nagy Krisztián volt eredményes. Tovább támadott a Kecskemét és még a szünet előtt megszerezte második találatát Horváth Krisztofer jóvoltából.

Fordulást követően többet birtokolta a labdát a Fehérvár, de semmi elképzelés nem volt a játékában, így könnyedén őrizte előnyét a Kecskemét, amely egyáltalán nem erőltette a támadásokat. A hajrához közeledve minden mindegy alapon támadtak a hazaiak és Kenan Kodro révén szépíteni tudtak.

Helyi hírekOTP Bank LigaMOL Fehérvár FCKecskeméti TElabdarúgásKecskemétSzékesfehérvár