2023.03.25, Szombat
Ingyenes étkezés Dunaújvárosban a rászoruló gyermekeknek a tavaszi szünetben
Illusztráció: pixabay.com

Ingyenes étkezés Dunaújvárosban a rászoruló gyermekeknek a tavaszi szünetben

dunaujvaros.hu

2023.02.19. 10:02

Március 22-ig lehet igényelni a melegételt.

Hirdetés

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a tavaszi szünet időtartamára eső 2 munkanapra. A 2022/2023. tanévben a tavaszi szünet 2023. április 6-tól - április 11-ig tart.

További információk és a nyilatkozat az önkormányzat hivatalos oldalán található.

A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor.

Amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a tavaszi szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell eljuttatnia a Szociális Osztályra a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. fsz. 5. irodába, 2023. március 22-ig.

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést, illetve azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik 2022. szeptember-december hónapban már behozták azt a hivatalba!

Helyi hírekDunaújvárosmeleg étkezéstavaszi szünet