2024.03.19, Kedd
Februárban is bemutatják a Fejér Holló Diákszínpad darabját
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Februárban is bemutatják a Fejér Holló Diákszínpad darabját

szekesfehervar.hu

2023.01.22. 10:00

Az első előadásra már elkeltek a jegyek, a másodikra hamarosan lehet helyeket foglalni.

Hirdetés

A Ciszterci Szent István Gimnázium megújult színháztermében lesz a Fejér Holló Diákszínpad idei első előadásának bemutatója. William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiáját teltház előtt adják elő. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Ferenczy Noémi által rendezett darabot a tervek szerint februárban ismét színpadra viszik.

Szeptemberben csapatépítéssel kezdődött a Fejér Holló Diákszínpad felkészülési időszaka, amelynek tagjai az ünnepekhez, évfordulókhoz kapcsolódó fellépések mellett idén is komoly célt tűztek ki maguk elé írja a szekesfehervar.hu.

 

A 9-12. osztályos gimnazisták Ferenczy Noémi vezetésével Willam Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát állították színpadra. Az ÖKK stábja a szerdai próbán kapott egy kis betekintést a készülő darabba. Mint azt a rendező elmondta, a szereplők kiválasztását követően a szövegtanulással teltek a hetek, novemberben pedig kitűzték az előadás időpontját, és innentől már színpadi próbákat tartottak. A 18 fős szereplőgárda lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, hogy egy héttel az iskolakezdés előtt, a téli szünetben folytatták a próbafolyamatot, hogy minden összeálljon a január 20-i bemutatóra.

Shakespeare darabot mutat be a Fejér Holló DiákszínpadShakespeare darabot mutat be a Fejér Holló DiákszínpadA látottakból is kitűnik: a két szerelmes pár történetét, a Mészöly-féle Shakespeare-fordítás alapján készült szöveggel és egy kis modern zenével fűszerezve a szereplők (Tóth Marietta, Kerülő Sebestyén, Béres Róza, Galovics Luca, Szabó Ábel, Varga Szabolcs, Baga Balázs, Juhász-Duró Vince, Magasi Csenge, Herpy Miklós, Borbély Levente, Nacsák Levente, Horváth Tamás, Ruff Réka, Horváth Botond, Elbert Máté, Kaposi Réka, Csuti Levente) magukénak érzik. A jelmezek, amelyek egy részét a Vörösmarty Színház biztosította, másik részét a diákszínpadosok készítették és saját ötleteikkel egészítették ki: így nem meglepő, ha a kort idéző ruhadarabokon fel-fel bukkan egy sörnyitó, egy szita vagy egy walkman, amelyek erősítik egy-egy szereplő jellemének kifejezését.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a darabot a tervek szerint februárban ismét színpadra viszik. Érdemes figyelni a Ciszterci Szent István Gimnázium honlapját és a Fejér Holló Diákszínpad közösségi oldalát, ahol regisztrációt követően lehet igényelni az ingyenes jegyet.

Helyi hírekSzékesfehérvárFejér Holló Diákszínpadakultúra