2023.10.01, Vasárnap
A Székesfehérvári Balett Színház is bemutatkozik a 11. Sissi Őszi Tánchét fesztiválon
Illusztráció, unslpash.com

A Székesfehérvári Balett Színház is bemutatkozik a 11. Sissi Őszi Tánchét fesztiválon

MTI

2022.11.19. 10:00

A 11. Sissi Őszi Tánchét fesztiválon november 19. és 25. között a Közép-Európa Táncszínház nyitó és záró produkciója mellett elismert vidéki táncműhelyek mutatják be tudásuk legjavát - írja a Bethlen Téri Színház az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Hirdetés

A rendezvény házigazdája a Bethlen Téri Színház és rezidens társulata, a Közép-Európa Táncszínház (KET), amely idén is egy-egy előadással nyitja és zárja le a tánchetet. A Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) a kerület névadója, Erzsébet királyné névnapja köré épül - olvasható a közleményben.

Az egyhetes rendezvénysorozat november 19-én a lengyel koreográfus, Magda Niedzielska Light Room című premierjével indul.

Másnap a Bartók Táncszínház produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők, Lábnyom + Liselotte és a május címmel, november 21-én a Székesfehérvári Balett Színház mutatkozik be Idézőjelek című előadásával - írják a szervezők.

November 22-én a Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület Őszi Tabán koncert című előadását viszi színre, másnap a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium Néptánc Tagozatának Fóti körkép című estjét nézhetik meg az érdeklődők - olvasható a színház közleményében.

November 24-én az idei SŐT7 díszvendége, a Baross Imre Artistaképző Intézet mutatja be Szentivánéji álmodók című előadását, majd november 25-én a KET két ifjú titánja, Barna Krisztián és Dabóczi Dávid mutatkozik be az Ifjú Koreográfusok Fórumán, Dichotómia/HIM című koreográfiáikkal.

A közleményben kiemelik, hogy a fesztivál kísérőprogramja Dusa Gábor Nem mindig csak Budapest című kiállítása lesz a Bethlen Galériában, amely november 19-től január végéig látogatható.

Helyi hírekSzékesfehérvárSzékesfehérvári Balett Színház11. Sissi Őszi Tánchét fesztiváltáncbalett