2024.03.28, Csütörtök
Mobil kamerákkal az illegális hulladéklerakók ellen
Simon Erika/szekesfehervar.hu

Mobil kamerákkal az illegális hulladéklerakók ellen

szekesfehervar.hu

2022.10.25. 12:24

Felvette a harcot Székesfehérvár a szemetelőkkel és fatolvajokkal szemben.

Hirdetés

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében és az esetleges falopások ellen mobil kamerákat helyeznek ki a városi és városkörnyéki erdőkbe – ezt a város polgármestere és a városgondnok jelentette be sajtótájékoztatón. A szekesfehervar.hu beszámolója szerint Cser-Palkovics András városvezető azt mondta:

„Az erdőket, fás területeken nem azért tartjuk fent és hozzuk létre, hogy onnan ellopják a fát, hanem azért, hogy szolgálják a várost és a környezetünket. Mobil, erdészeti kamerarendszerrel is szeretnénk megvédeni ezeket az értékeket. Az eszközök megérkeztek és bárhol lehetnek a város közigazgatási területén. Ez is a megelőzésnek egy fontos módszere, de ha mégis illegális hulladéklerakás történik, akkor természetesen minden szükséges jogi intézkedést megteszünk és határozottan fellépünk ezen tevékenység ellen.”

 

A város környékén mintegy száz hektárnyi erdő van, melyet óvunk, védünk a Városgondnokság szakembereivel, a vadásztársaságokkal, a VADEX-el és a polgárőrséggel közösen - mondta Csete Gábor a Városgondnokság természetvédelmi felelőse.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítására és a falopások ellen is hastásos eszközök a mobil kamerák. Természetesen egy-egy területen felhívják majd táblával is a figyelmet arra, hogy kamera található a környéken azonban a nem fixek, akárhova az erdőbe fel lehet tenni ezeket, amik tulajdonképpen észrevehetetlenek lesznek és egy-egy helyen az egyik kamera a másikat is fogja figyelni.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárillegális hulladéklerakó