2024.04.20, Szombat
A vegyes váltókkal ért véget Székesfehérváron az öttusa Európa Bajnokság
Fotó: szekesfehervar.hu

A vegyes váltókkal ért véget Székesfehérváron az öttusa Európa Bajnokság

szekesfehervar.hu

2022.09.19. 20:00

Győztek a britek, őket az olaszok és a franciák követték. Magyarország a 9. helyen végzett.

Hirdetés

A Székesfehérváron megrendezett női, férfi felnőtt öttusa Európa bajnokság zárónapján a vegyes váltók versenyét rendezték – számol be a szekesfehervar.hu. Ezen a kilencedik helyen végzett a Réti Kamilla, Tamás József páros. A duó férfi tagja a Volán Fehérvár versenyzője.

A hétfői program a körvívással kezdődött a tíz duónak. A magyarok 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak azonban a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett, így a német kettős nem is lovagolt a pályára.

A hazai páros nem szerepelt jól a lovaglásban, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szerzett, mert előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és emellé jött még két kitörés. Következett a bónuszvívás, melyben a magyarok az utolsó ütközetben kikaptak az ukránoktól, így nem szereztek pluszpontot. A 2x100 méteres úszás előtt a hazai páros ötödik volt, a medencében 2:06.64 perccel a hetedik időt érte el, de összesítésben megőrizte pozícióját.

A versenynap és az egész Eb zárásaként az utolsó kombinált számra került sor, melyben a váltótagoknak egyenként két lövészettel megszakítva 3x600 métert kellett futniuk. A magyaroknak nem sikerültek a lövő sorozataik, sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészet, futás kombinációban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

Győztek a britek, őket az olaszok és a franciák követték, a magyarok a 9. helyen végeztek. 

 

Eredmények:

vegyes váltó, Európa-bajnok:

 

Nagy-Britannia (Kate French, Myles Pillage) 1360 pont

2. Olaszország (Alessandra Frezza, Matteo Cicinelli) 1352

3. Franciaország (Marie Oteiza, Ugo Fleurot) 1348

...9. Magyarország (Réti Kamilla, Tamás József) 1269.

Helyi hírekSzékesfehérvárÖttusa Eb