2024.04.26, Péntek
Kezdődhet az Arany János Iskola felújításának második üteme
Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu

Kezdődhet az Arany János Iskola felújításának második üteme

szekesfehervar.hu

2022.07.21. 16:50

Most a villamoshálózat és a gépészet újul meg, valamint akadálymentesítik az épületet.

Hirdetés

Folytatódik a Székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújítása.

A második ütemben a villamoshálózat és a gépészet újul meg, valamint liftet is kiépítenek, ezzel teljesen akadálymentessé válik a Szekfű Gyula utcai épület – jelentették be szerdán délelőtt sajtótájékoztatón. Augusztus 24-ig elkészül a konyha, az étkező és az irodai blokk, hogy zavartalan legyen a tanévkezdés.

Az Arany János Iskola épülete 1928-ban épült Téli Gazdasági Iskolaként. Az épület a második világháborúban hadikórházként, az 1950-es évektől orosz iskolaként, majd az 1980-as évektől kisegítő iskolaként működött. Időközben számos átalakításon átesett már, de tervszerűen, komplett felújítását hosszú évtizedeken keresztül nem végezték el.

Több mint másfél éves tervezői munka után, a 2020 februári munkaterület-átadással kezdődött el a nagyszabású rekonstrukció, melyhez mintegy 600 millió forintot biztosít Székesfehérvár Önkormányzata, az épület tulajdonosa. Kevesebb mint egy év alatt, határidőre elkészült az első ütem, a homlokzatfelújítás és a tetőcsere. Sikeres közbeszerzést és a július 18-i, hétfői munkaterületátadást követően a napokban elindul a második ütem – hangzott el az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Székesfehérvár Önkormányzata biztosítja a bruttó 304 milliós felújítási költséget, ami része a Közgyűlés által évekkel ezelőtt jóváhagyott 600 milliós keretnek.

További részletek a szekesfehervar.hu oldalon.  

Helyi hírekSzékesfehérvárArany János Iskolaiskolafelújításiskolafejlesztés