2024.04.20, Szombat
A tavalyinál is fiatalabb együttessel szállnak harcba a fehérvári kézisek
illusztráció - pixabay

A tavalyinál is fiatalabb együttessel szállnak harcba a fehérvári kézisek

mti

2022.07.14. 18:47

A női kézilabda NB I középmezőnyének elejét célozza meg az előző szezont a tizedik helyen záró Alba Fehérvár KC. 

Hirdetés

A székesfehérvári klub csütörtöki évadnyitó sajtótájékoztatóján Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke kijelentette, hogy reális esélyük van az előrelépésre, mivel a csapat magja együtt maradt, és az új igazolásokkal erősödött a gárda. Mind mondta: fiatal, lendületes csapatukkal szeretnének a középmezőny élére visszakapaszkodni, és a vezetőedző továbbra is Józsa Krisztián lesz.   

Megjegyezte, a megkezdett úton haladnak tovább, vagyis saját nevelésű és más kluboktól igazolt fiataloknak kívánnak minél több játéklehetőséget biztosítani a jövőben is. Józsa Krisztián közölte, hogy a játékosok három hete külön edzésprogram szerint dolgoznak, jó állapotban érkeztek vissza a közös felkészülés kezdetére. Jelezte, hogy kilenc felkészülési meccset játszanak és két komoly tornán vesznek részt.   

Megemlítette azt is, hogy újabb négy, saját nevelésű kézilabdázó került fel az első csapathoz, így a tavalyinál is fiatalabb együttesük lesz, ami egybeesik a klubfilozófiával. Hozzátette: a szintlépés reális elvárás a klubvezetéstől.

Helyi hírekkézilabdaSzékesfehérvár