2024.04.18, Csütörtök
A középmezőny elejét célozza meg az Alba Fehérvár
Illusztráció, unsplash.com

A középmezőny elejét célozza meg az Alba Fehérvár

MTI

2022.07.15. 10:41

A női kézilabda NB I középmezőnyének elejét célozza meg az előző szezont a tizedik helyen záró Alba Fehérvár KC.

Hirdetés

A székesfehérvári klub csütörtöki évadnyitó sajtótájékoztatóján Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke kijelentette, hogy reális esélyük van az előrelépésre, mivel a csapat magja együtt maradt, és az új igazolásokkal erősödött a gárda. Mind mondta: fiatal, lendületes csapatukkal szeretnének a középmezőny élére visszakapaszkodni, és a vezetőedző továbbra is Józsa Krisztián lesz.

Megjegyezte, a megkezdett úton haladnak tovább, vagyis saját nevelésű és más kluboktól igazolt fiataloknak kívánnak minél több játéklehetőséget biztosítani a jövőben is.

Józsa Krisztián közölte, hogy a játékosok három hete külön edzésprogram szerint dolgoznak, jó állapotban érkeztek vissza a közös felkészülés kezdetére. Jelezte, hogy kilenc felkészülési meccset játszanak és két komoly tornán vesznek részt.

Megemlítette azt is, hogy újabb négy, saját nevelésű kézilabdázó került fel az első csapathoz, így a tavalyinál is fiatalabb együttesük lesz, ami egybeesik a klubfilozófiával. Hozzátette: a szintlépés reális elvárás a klubvezetéstől.

Mészáros Attila alpolgármester arról beszélt, hogy tíz elsőosztályú csapata lesz a városnak ősztől, amiben a női kézilabda továbbra is fontos szerepet játszik, ennek megfelelő az önkormányzat támogatása is.

A sajtótájékoztatón bemutatták a klub új játékosait. Szombathelyről Székesfehérvárra igazolt a szerb balátlövő, Katarina Stosic. A horvát junior válogatott Bruna Zrnic a montenegrói Buducnost Podgoricától érkezett a csapathoz, míg a Győri Audi ETO utánpótlásától a jobbszélső Szemes Szonja igazolt az Alba Fehérvárba.

Elhangzott, hogy a klubnak ez lesz sorozatban a 31. szezonja az első osztályban, rajtuk kívül a jelenlegi mezőnyből ezt csak a Győr, az FTC, a Debrecen és a Dunaújváros mondhatja el magáról. Az is kiderült, hogy a 2021/22-es tizedik helynél 23-szor végeztek jobb helyen a bajnokságban.

Helyi hírekAlba Fehérvár KCkézilabdaNői kézilabdaSzékesfehérvársport