2024.03.19, Kedd
Kiosztották az egészségügyi díjakat Székesfehérváron
Fotó: Kiss László/szekesfehervar.hu

Kiosztották az egészségügyi díjakat Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2022.06.30. 15:55

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata szerdán, a Szent István Király Múzeum Díszudvarán rendezett ünnepségen.

Hirdetés

 

 

2011 óta július elseje a magyar egészségügy ünnepe. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának felfedezője, az anyák megmentője. Székesfehérvár Önkormányzata minden évben megrendezi Semmelweis-napi ünnepségét, hogy köszönetet mondjon a város és környéke ellátásában dolgozók munkájáért.

A város Önkormányzata és közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a megjelenteket. Arról beszélt, hogy az egészségügy egy óriási rendszer, melynek működtetését rengeteg szervezet, hatóság – legyen az állami vagy önkormányzati – és az ott dolgozó szakember összehangolt munkája teszi lehetővé.

Székesfehérvár Egészségügyéért díjban részesült Dr. Horváth Éva házi gyermekorvos, aki több évtizede a fehérvári gyermekek és szülők szolgálatában áll. 1986 óta gyógyítja a tóvárosi kisgyermekeket a Széchenyi utcai rendelőben. Lelkiismeretes, gyors, türelmes, mégis határozott jellemével megnyugtatóan hat a szülőkre, a gyermekek iránti szeretete töretlen, méltán nyerte el sok ember megbecsülését és elismerését. A Tóvárosi Iskola, Óvoda és Bölcsőde orvosaként is lelkiismeretesen végezte munkáját. A szakma fejlődését nyomon követi, tudását folyamatosan gazdagította konferenciákon, továbbképzéseken.

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át Dr. Varga Miklós főorvos több évtizedes munkája elismeréseként. 1974 óta a Székesfehérvári Kórház Baleseti Sebészeti Osztályán dolgozik.

Köszöntötték a Humán Szolgáltató Intézet jubiláló dolgozóit, valamint azokat a védőnőket is, akik a közelmúltban részesültek elismerésben.

Helyi hírekSzékesfehérvárSemmelweis-napdíjátadás