2022.08.09, Kedd
Bővíti fenntartható búzatermesztési programját a fehérvári Mondelez
facebook.com/gyoriedeskekszek

Bővíti fenntartható búzatermesztési programját a fehérvári Mondelez

MTI

2022.06.28. 15:00

Az amerikai élelmiszergyártó a kekszek nagyobb hányadát készíti a különleges lisztből

Hirdetés

Az amerikai Mondelez élelmiszergyártó nemzetközi nagyvállalat bővíti a fenntartható búzatermesztési programját Magyarországon is, a székesfehérvári gyárukban készülő kekszek egyre nagyobb hányadát a programban termesztett Harmony búzából előállított lisztből gyártják - közölte a Modelez az MTI-vel.

Tavaly az Európában gyártott kekszeiknek 91 százalékához használtak a fenntartható búzatermesztési program keretében előállított alapanyagot. A tervek szerint az idén év végére a Magyarországon gyártott kekszeknél is ez lesz a bevett gyakorlat, köztük a Győri Édes termékek esetében.

A több mint 10 évvel ezelőtt, Franciaországban létrehozott Harmony Program a biológiai sokféleséget és a helyes környezetvédelmi gyakorlatokat támogatja az európai búzatermesztésben. A Harmony programban mára több mint 1500 gazda és 18 malom vesz részt Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Magyarországon, Lengyelországban, Olaszországban és Spanyolországban. Magyarországon 2019-ben vetettek először Harmony búzát, amelyet 2020 júliusában takarítottak be.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezetője a közleményben kiemelte, a Harmony program bővítése a teljes magyarországi kekszgyártásukat érinti. Büszkék arra, hogy a székesfehérvári üzemünkben készülő kekszek egyre nagyobb arányban Harmony búzából készülnek. Magyarországon évente mintegy 16 ezer tonna kekszet gyártanak Székesfehérváron.

Helyi hírekSzékesfehérvárMondelez Internationalélelmiszeriparélelmiszergyártás