2024.04.16, Kedd
A Dunaújvárosi MAGÉSZ konferencián ismerték el a Weinberg ’93 Kft. munkáját
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A Dunaújvárosi MAGÉSZ konferencián ismerték el a Weinberg ’93 Kft. munkáját

magyarepitok.hu

2022.06.24. 14:15

A cég a Magyar Zene Háza organikusan hullámzó formájáért kapta meg az Acélszerkezeti Nívódíjat.

Hirdetés

2022. június 2-án rendezték meg Dunaújvárosban a MAGÉSZ (Magyar Acélszerkezeti Szövetség) Acélszerkezeti Konferenciát, amelyen átadták a 2022-es év Acélszerkezeti Nívódíját.

 

A díjat „A MAGYAR ZENE HÁZA ACÉLSZERKEZETEK TERVEZÉSE, KIVITELEZÉSE” során megvalósított újszerű műszaki megoldásokért, a magas műszaki színvonalért, minőségi és esztétikai követelmények kielégítéséért a MAGÉSZ Elnöksége a Weinberg’93 Kft.-nek és az ARC-S Kft.-nek ítélte oda.

A Magyar Zene Háza egy építészeti remekmű, amely hullámzó formájával, lyukakkal áttört tetőszerkezetével olyan látványt nyújt, amelyet a legkülönlegesebb épületek közzé sorol a szakma, nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is.

Az épület organikusan hullámzó formáját az acélszerkezet kelti életre, amelyet a sárospataki székhelyű Weinberg’93 Építő Kft. gyártott és szerelt a helyszínen.

A legmodernebb technológia, a szakmai felkészültség és a környezettudatosság a Weinberg’93 Kft. legfőbb ismérvei. A több, mint 15.000 négyzetméternyi fedett, daruzott gyártóterület műszaki felszereltsége kiválóan alkalmas a jelen és a jövő építészeti elgondolásainak és elvárásainak kivitelezésére – áll a szakmai méltatásban.

A Magyar Zene Házát 2019-ben már a tervek alapján „A világ legjobb középületének” választották a londoni International Property Awards ingatlanszakmai megmérettetésen. Ugyanebben az évben „A legjobb nemzetközi középület díjat” is elnyerte.

 

2020-ban „A világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének” járó fődíjat kapta meg, 2022-ben pedig Cannes-ban, a világ legnagyobb és legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán a zsűri fődíját nyerte el.

A többszörösen díjnyertes komplexum 2022 év elején nyílt meg a nagyközönség előtt, így ma már minden látogató a saját szemével győződhet meg a Magyar Zene Házában fellelhető különleges megoldásokról.

Helyi hírekDunaújvárosMAGÉSZWeinberg' 93Magyar Zene Háza