2024.04.25, Csütörtök
Még igényelhető Dunaújvárosban a szünidei ebéd az arra jogosult gyermekeknek
Illusztráció/pixabay.com

Még igényelhető Dunaújvárosban a szünidei ebéd az arra jogosult gyermekeknek

dunaujvaros.hu

2022.05.25. 15:43

Az önkormányzat június 1-ig várja a hátrányos helyzetű és/vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek szüleinek kérelmét.  

Hirdetés

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes ebédet biztosít a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.

A meleg étkezést az általános- és középiskolás kiskorú gyermekek 2022. június 16-tól augusztus 31-ig, a nyári szünet 55 munkanapján vehetik igénybe.

Az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 23 munkanapra (2022. augusztus 1-től augusztus 31-ig) jár ingyenes ebéd akkor, ha ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.

A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek-e.)

A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik. Az igénylés további részletei, feltételei Dunaújváros önkormányzatának honlapján olvashatók.

 

 

Helyi hírekDunaújvárosgyermekétkeztetésgyermekvédelem