2024.04.27, Szombat
„Felöltöztették” az eddig üresen álló zászlórudakat Dunaújvárosban
Fotó: dunaujvaros.hu

„Felöltöztették” az eddig üresen álló zászlórudakat Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2022.04.10. 10:00

A város több pontján is zászlókat helyeztek el a korábban üresen árválkodó zászlórudakra.

Hirdetés

A Városháza épületére is kikerülhetett Dunaújváros lobogója, miután új zászlótartót szereltek fel, ezen túl több közterületen új rudakat helyeztek el. Pintér Tamás Polgármester azt mondta: tudja, hogy vannak ennél sokkal fontosabb ügyek is, de azt sem tartja elhanyagolhatónak, hogy a város szép, rendezett legyen.  

A Béke téren található Lajos-köveknél is felállítottak egy zászlórudat, amin Magyarország címeres zászlója díszeleg, a területen a közeljövőben lesz még néhány változás, hogy amikor idén augusztusban ide érkeznek a lovas zarándokok, már egy méltó terület várja őket, amit a dunaújvárosiak egész évben élvezhetnek majd.

Szintén került egy zászlórúd az Október 23-a térre, az ’56-os emlékműhöz, ahol a „lyukas lobogót” fújja a szél.

Ezen kívül a város több pontján már korábban rendbe hozatta az önkormányzat az üresen árválkodó zászlórudakat és helyeztek el lobogót. Például az uszoda előtt, (ezek közül kettő éppen javítás alatt van, mert a közelmúltban a viharos szél megrongálta), a Városházával szemben, valamint a Magyar út és Aranyvölgyi út találkozásánál.  A ’48-as emlékműnél pedig állandóan fent van a piros-fehér-zöld magyar trikolór.

Helyi hírekDunaújvárosönkormányzatvárosrendezés