2024.04.27, Szombat
Városismereti vetélkedő a fehérvári középiskolásoknak
szekesfehervar.hu

Városismereti vetélkedő a fehérvári középiskolásoknak

szekesfehervar.hu

2022.03.15. 10:00

Március 18-ig lehet jelentkezni online, egynapos belföldi utazás a nyeremény.

Hirdetés

Második alkalommal hirdette meg a Siklósi Gyula Városismereti Vetélkedőt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. Hatfős középiskolás csapatok jelentkezhetnek, hogy számot adjanak történelemtudásukról, kreativitásukról, jó megfigyelőképességükről.

Március 18-án éjfélig lehet regisztrálni online módon, a döntős fiatalok többek között egynapos belföldi utazást nyernek. A városismereti vetélkedőn székesfehérvári középiskolákban tanuló, 9-13. évfolyamos diákok hatfős csapatai vehetnek részt.

A cél, hogy a diákok minél többet megtudjanak Székesfehérvár múltjáról, történelméről, megismerjék kulturális értékeit, hagyományait. A központi téma a 800 éve kiadott Aranybulla és az eseményt övező korszak társadalmi és kulturális sajátosságai lesznek. Szükség lesz kreativitásra, logikára, időnként lexikális tudásra, de kapcsolatteremtő képességre, művészi vénára, sőt még a telefonokra is – olvasható a felhívásban.

A döntős csapatok nyereménye egy egynapos belföldi utazás lesz május 14-én, a döntő előtti hétvégén. Az I., II. és a III. helyezett csapatok tagjai további jutalmakban részesülnek, melyek között kulturális programokra, szórakozási lehetőségekre szóló belépőjegyek és egyéb értékes ajándékok is lesznek.

További részletek a szekesfehervar.hu cikkében.

 

 

Helyi hírekSzékesfehérvárvetélkedő