2024.04.25, Csütörtök
Megvannak a Tóparti, a Vasvári és a Kodolányi Gimnázium felújításának kivitelezői
Fotó: szekesfehervar.hu

Megvannak a Tóparti, a Vasvári és a Kodolányi Gimnázium felújításának kivitelezői

szekesfehervar.hu

2022.03.31. 18:00

A nagyszabású intézményfelújításra már régóta vár a város.

Hirdetés

Kiválasztották a nyertes pályázókat a Székesfehérvári Középiskolai Campus-projekt első ütemének kivitelezésére. A Közgyűlés Pénzügyi, Költségvetési és Jogi Bizottsága szerdai ülésén döntött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Vasvári Pál Gimnázium és a Kodolányi János Gimnázium felújítása kapcsán is. A hírről Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán számolt be.  

A város régóta várt arra a nagyszabású intézményfelújítási lehetőségre, amely a Középiskolai Campus projekt keretében megvalósulhat.

A tavaly decemberben megszületett kormányzati döntésnek és támogatásnak köszönhetően Székesfehérváron 19,1 milliárd forintos iskolafelújítási program indul, amely több általános és középiskolát érint.

A projekt első ütemének kivitelezőiről Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Költségvetési és Jogi Bizottsága döntött. A közbeszerzési eljárás keretében 2022. március 10-ig tehették meg ajánlataikat a vállalkozások.

Eszerint kiválasztották a kivitelezőt a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületegyüttesénék homlokzati felújítására és a homlokzati nyílászárók cseréjére, illetve a Vasvári Pál Gimnázium és a Kodolányi János Gimnázium esetében a homlokzati nyílászárók cseréjére. Az intézmények teljes körű rekonstrukciója és energetikai korszerűsítése ezekkel a munkálatokkal kezdődhet el.

A polgármester úgy fogalmaz:

„A tavalyi kormánydöntésnek hála 19,1 milliárd forint értékben kezdhetünk bele Fehérvár iskoláinak történelmi léptékű felújításába. Ennek első lépéseit már elkezdtük a 15 fehérvári suli vizesblokkjainak felújításával, most pedig elkezdődik a három legnagyobb eleme a programnak, azaz a három gimnáziumi épület teljes felújítása.

Mivel nem szeretnénk, hogy a tanítást fel kelljen függeszteni ezekben az intézményekben a felújítások alatt, ütemezetten valósulnak meg a beruházások. Bízom benne, hogy pár éven belül teljesen megújult épületekben, sokkal modernebb, szebb körülmények között mehet majd az oktatás!"

 

Helyi hírekSzékesfehérváriskolafelújításiskolafejlesztés