2024.04.27, Szombat
500 milliós fejlesztés a konténergyártásban Székesfehérváron
facebook.com/ContiNest

500 milliós fejlesztés a konténergyártásban Székesfehérváron

MTI

2022.03.11. 09:00

Több mint 500 millió forintból növelte gyártókapacitását a Continest Technologies Zrt., az átadott új üzemcsarnokban medikai konténereket gyártanak majd.

Hirdetés

A közlemény szerint az összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó vállalat medikai konténergyártó kapacitása a korábbi háromszorosára nőtt a fejlesztésnek köszönhetően, a gyárterület pedig 1000 négyzetméterrel, közel 5500 négyzetméterre bővült. A medikai konténerek olyan moduláris, azonnal bevethető, gyorstelepítésű egészségügyi mobil konténerek, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, vagy humanitárius katasztrófák, illetve egyéb egészségügyi ellátást igénylő helyzetek esetén is alkalmazhatóak - közölte a cég az MTI-vel. 

Az 541 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 433 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amely a gyárterület növelése mellett sík- és csőlézer, targonca, fúró-marógép, hajlító gép, szalagfűrész, csavarkompresszor, illetve hegesztőgépek és hegesztő füstelszívók beszerzését tette lehetővé. A beruházás révén év végéig 26 új munkahely jön létre.

A Continest 2020 őszén indította el medikai üzletágát, a ContiMedet, termékeik jelenleg is a világ több pontján teljesítenek szolgálatot, többek között a koronavírus-járvány elleni küzdelemben is. Az árbevétel közel 90 százaléka exporttevékenységből származik.A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2020-ban 821 millió forint nettó árbevételt és hétmillió forint nyereséget realizált.

Helyi hírekSzékesfehérváripari fejlesztéskonténerContinest