2024.04.26, Péntek
MÁV Előre SC: a cél, hogy újra egy befogadó sportegyesület legyen
Fotó: szekesfehervar.hu

MÁV Előre SC: a cél, hogy újra egy befogadó sportegyesület legyen

szekesfehervar.hu

2022.01.29. 10:00

A következő szezonban arra törekednek, hogy mindkét szakág az Extra Liga résztvevője legyen.

Hirdetés

A MÁV Előre SC zászlóshajója kétségtelenül a röplabda sport. Női, férfi együttesei az NB I-ben szerepelnek, és a legszebb reményekre feljogosító helyen állnak jelenleg a táblázaton. De nagy figyelmet fordítanak az utánpótlásra, a jövőre. Ha róluk van szó, az elnök lelkesen beszél mindarról, amit ez ügyben (is) tesznek. A Sport Club elnökével, Tálos Péterrel a szekesfehervar.hu közölt interjút.

 

- Valami jó elkezdődött az egyesület életében. Mi a cél, hova akarnak eljutni?

- Mindenképpen szeretnénk, ha a MÁV Előre SC egy befogadó, sok spotággal rendelkező nagy egyesület lenne újra. A három látványspotot jelentő szakosztályainkkal a nemzeti bajnokságban szeretnénk szerepelni, ezek között a röplabda az, amellyel az élvonalba akarunk jutni. Reméljük a következő szezonban mindkét szakágunk az Extra Liga résztvevője lesz, de ha ez nem sikerül, akkor sem keseredünk el, hanem készülünk az újabb szezonra, de bízom benne, hogy a nők és a férfiak is kiharcolják már most a feljutás lehetőségét.

 

- De a röplabda utánpótlás munkájára is nagy hangsúlyt fektetnek, ugye?

- Igen, célunk, hogy Észak-Dunántúlon olyan szövetség jöjjön létre, ahol a szakmai tudást megosztjuk egymás között, azonos szakmai metódus mentén folyik a tevékenység az alapoktól kezdve.

 

További részletek a szekesfehervar.hu-n. 

Helyi hírekSzékesfehérvárMÁV Előre SCinterjú