2024.04.26, Péntek
Osztrák jégkorongliga - Vészmegoldásként igazolt svéd kapust a Fehérvár
Illusztráció, pixabay.com

Osztrák jégkorongliga - Vészmegoldásként igazolt svéd kapust a Fehérvár

MTI

2021.12.13. 17:12

Vészmegoldásként igazolt svéd kapust, Oskar Östlundot az osztrák jégkorongligában érdekelt (ICE) Hydro Fehérvár AV19.

Hirdetés

A székesfehérvári klub szombati közleménye kiemelte: a keddi bécsi találkozóra sérülés miatt nem utazhatott az együttessel Rasmus Tirronen, akire a vizsgálatok alapján egyhónapos kihagyás vár. A hálóőrök közül Horváth Dominik az U25-ös válogatottba kapott meghívót, Szeles Martin pedig a Titánok csapatában érdekelt a következő hetekben, így a klub a következő időszak sűrű mérkőzésterhelése miatt - a Fehérvár december 17. és január 9. között tíz mérkőzést játszik - szükségesnek látta egy kapus igazolását.

"Oskar Östlundot ismerjük a tavalyi szezonból, hiszen a Dornbirn együttesében játszott, ott jó számokkal szerepelt, és már akkor is opció volt számunkra, amikor a szezon elején kapust kerestünk. A tervek szerint hétfőn érkezik, egyelőre egy hónapra és pénteken, a hétvégi túrán szerepel először az együttesben"

- indokolta az igazolást Szélig Viktor általános igazgató.

A 29 éves Oskar Östlund profi karrierjét hazájában, Svédországban kezdte, majd Ausztriában egy évig, Norvégiában a Storhamar együttesében négy szezonon keresztül szerepelt. A 2019/20-as idényben előbb a svéd, majd a német bajnokságban védett, a tavalyi évadot pedig a Dornbirn Bulldogs csapatában töltötte, az alapszakaszban 90,4 százalékos, a rájátszásban pedig 91,4 százalékos védési hatékonysággal.

Helyi hírekOsztrák jégkorongligajégkorongSzékesfehérvárHydro Fehérvár AV19játékos igazolássport