2024.03.28, Csütörtök
A világjárvány ellenére is sikeres évet zártak a fehérvári atléták
illusztráció - pixabay

A világjárvány ellenére is sikeres évet zártak a fehérvári atléták

szekesfehervar.hu

2021.12.27. 15:29

Az Alba Regia sportolói 67 érmet szereztek, köztük 27 bajnoki aranyéremmel.

Hirdetés

Székesfehérvár egyik kiváló egyesülete, az Alba Regia Atlétikai Klub bensőséges ünnepségen zárta az esztendőt. A klub, az atléták kiváló csapata a világjárvány ellenére is sikeres, jó évet zárt. Tölgyesi Előd szakosztályvezető értékelte 2021-et a szekesfehervar.hu oldalon.

Elmondta, 47 versenyzőjük végzett az országos bajnokságok 1-8. helyének valamelyikén összesen 137 alkalommal. Ezeken 67 érmet szereztek, közte 27 aranyéremmel, bajnoki címmel. Ezekre mind kortól, nemtől, versenyszámtól függetlenül büszkék, hiszen azért dolgoznak januártól decemberig, hogy a fiataljaik sikeresek legyenek, érmeket szerezzenek, egyéni csúcsokat döntsenek. 

Szerencsére, vagy szerencsétlenségünkre - a megfelelő szó aláhúzandó – a 2020-es év volt a mélypont. Eredményesebbnek tekintjük 2021-et, hiszen kevesebb korlátozással találkozhattunk. Szabadabban utazhattunk, a létesítményhasználat is kevésbé volt korlátozva. Sokkal több bajnokságot rendezhetett meg a magyar atlétikai szövetség, míg a kontinentális viadalokra is sor került, noha e téren már halasztások, a következő évre való átcsoportosítások történtek így a nemzetközi versenyprogram összezsúfolódott. Ezek ellenére szerencsére jobbak voltak a lehetőségei a sportágnak, ugyanakkor a járvány előttiekhez képest elmaradtak a lehetőségek mind a felkészülést, mind a versenyzést tekintve. Emiatt vannak hiányérzeteink.

 

 

Helyi hírekatlétikaSzékesfehérvár