2021.12.05, Vasárnap
Újabb királykúti estére és öreghegyi disputára várják az érdeklődőket
szekesfehervar.hu

Újabb királykúti estére és öreghegyi disputára várják az érdeklődőket

szekesehervar.hu

2021.11.02. 13:35

A programsorozat vendégei Tolcsvay Béla énekmondó, Tolcsvay László zeneszerző és Domokos László író lesznek.

Hirdetés

Folytatódnak november 4-én, csütörtökön a Királykút Esték, a programsorozat vendégei Tolcsvay Béla énekmondó és Tolcsvay László zeneszerző lesznek. November 9-én, jövő kedden Domonkos László író, publicista könyvbemutatójára várják az érdeklődőket az Öreghegyi Dispután – számol be a szekesfehervar.hu.

 

Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró, énekmondó és Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenész, előadóművész lesz a Királykút Emlékház vendége november 4-én, csütörtökön 18 órakor.

A két alkotó mögött fél évszázadós zenei pályafutás áll, a Strangers, a Wanderers, 1968-tól pedig a Tolcsvay együttesben, majd a Tolcsvay-trióban játszottak. A folk-beat kategóriában 1968-ban győztek a Ki mit tud?-on. Később Koncz Zsuzsával és az Illés együttessel KITT-egylet (Koncz-Illés-Tolcsvay trió) néven léptek fel. A beszélgetést dr. Bakonyi István irodalomtörténész vezeti.

 

Az Öreghegyi Disputák sorozata november 9-én, jövő kedden 18.00 órától Domonkos László író, esszéista, közíró, szerkesztő könyvbemutatójával folytatódik az Öreghegyi Közösségi Házban.

A szerző a Délmagyarország szerkesztőségének kulturális rovatánál, a Magyarok Világszövetségének lapjánál, a Duna Televízióban dolgozott. Több mint harminc kötete jelent meg. Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke lesz.

A belépés mindkét programra díjtalan.

Helyi hírekSzékesfehérvárTolcsvay LászlóKirálykút EmlékházÖreghegyi Közösségi Ház