2021.12.05, Vasárnap
Székesfehérváron marad a jelenlegi lomtalanítási rendszer a lakótelepeken
Illusztráció, pixabay.com

Székesfehérváron marad a jelenlegi lomtalanítási rendszer a lakótelepeken

szekesfehervar.hu

2021.11.03. 16:45

Szavazással döntöttek a lakosok, hogy maradjon a jelenlegi lomtalanítási rendszer, vagy egy-egy lakótelep központi helyén szervezzék meg a lomtalanítást, megelőzve azt, hogy szemetessé váljon napokra a környék.

Hirdetés

A sűrűn lakott városrészekben sokszor áldatlan állapotok alakulnak ki a lomtalanítás napjaiban, ami sokakat zavar. A családi házas övezetekben ez nem jelent problémát, ott a lakók évente egyszer, időpontegyeztetés után lomtalaníthatnak. Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András az ingyenes lakótelepi lomtalanításról kérdezte a véleményét a fehérváriaknak, melyről Facebook oldalán adott tájékoztatást - írja a szekesfehervar-hu.

Arról dönthettek a fehérváriak, hogy maradjon a jelenlegi lomtalanítási rendszer, vagy egy-egy lakótelep központi helyén szervezzék meg a lomtalanítást, megelőzve azt, hogy szemetessé váljon napokra a környék.

Október 31-ig lehetett szavazni és a fehérváriak végül 1459:1001 arányban a jelenlegi lomtalanítási rendszert támogatták.

Az ingyenes lomtalanítás egyébként kötelező feladata a szolgáltatónak. A Depónia tavasszal kipróbálta a lakótelepi gyűjtőpontos lomtalanítást, ami sokkal kulturáltabb, nyomon követhetőbb volt, mint a jelenlegi rendszer. A lakosságnak igaz kicsit kényelmetlenebb, mert nem biztos, hogy a ház elé lehet letenni a hulladékot. A "kísérlet" során kipróbálták, hogy bizonyos hulladékokat az átvételkor külön válogatva gyűjtöttek, ami a lomhulladékok nagyobb arányú hasznosítását tette lehetővé. Végül nem ezt választotta 

A szavazás végeredményét a városi honlapon, a szekesfehervar.hu-n hozzák nyilvánosságra.

Helyi hírekSzékesfehérvárlomtalanítás