2024.04.16, Kedd
Négy bemutatóval készül októberre a Vörösmarty Színház
szekesfehervar.hu

Négy bemutatóval készül októberre a Vörösmarty Színház

szekesfehervar.hu

2021.10.03. 14:55

Az október a családok, a cégvezetők és az olajos magvak hónapja lesz a Vörösmarty Színházban. Négy bemutatóval készülnek a hamisítatlan őszi hónapra, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Hirdetés

Családoknak, kisunokáknak nagyszülőkkel, iskolásoknak és óvodásoknak is remek kikapcsolódást ígér fehérvári társulat.

Október 9-én 15 órakor Csukás István utolsó színpadi műve, a Diótörőcske ősbemutatója debütál. Kerkay Rita és alkotócsapata egy olyan mesevilágba kalauzolja el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, ahol minden varázslat megtörténhet, a mese életre kel, a „Mi szívünk együtt dobog”. Csukás István utolsó színpadi műve, amelyet a Vörösmarty Színház felkérésére írt csupa varázslat, csoda, játék és harc. A történet a gyerekkor varázslatos világába vezet, ahol minden és mindenki életre kel, ahol a harcoknak komoly tétjük van, ahol a barátság és a közös szívdobbanás a legfontosabb. Csupa fény és szín még minden, a legapróbb dolgok is óriásivá válhatnak, és a leggyengébbek is nyerhetnek csatát.

A hónap végén, október 30-án 15 órakor egy igazi lovag lép a színpadra: A búsképű lovag, Don Quijote De La Mancha szörnyűséges kalandjai és gyönyörűszép halálát mutatja be a társulat Bagó Bertalan rendezésében, Andrássy Máté főszereplésével. Ki ne szeretne a mai világban valódi lovaggá válni, hősiesen megküzdeni bárkivel (és bármivel), hogy a hőn áhított hölgy kegyét elnyerje?

Fame 20-án (Iglódi István bérlet), 21-én (Fehérvár bérlet) és 22-én veszi be újra a Nagyszínpadot. 24-én (Szabó Gyula bérlet) ismét időutazásra hívunk mindenkit Az ember tragédiája 2.0-val. A négy író, négy rendező egy társulat előadására még válthatnak jegyeket. Figyelem: az előadás 18 órakor kezdődik!

Október utolsó napján, 31-én (Kabos bérlet) pedig újra repülhetnek Marc Camolettivel és velünk a Boeing, Boeing-gel. A fergeteges vígjátékra még egy-két jegyet elcsíphetnek, ha sietnek. Az előadás 17 órakor kezdődik!
A Pelikán Fészek is felpezsdül: 2-án (Stúdió bérlet) Kerkay Ritáék gombolyítják az élet fonalát az Odaadó hívetek, Surik-kal. A hónap közepén pedig Sághy Tamás mutatja be Háy János nagyszerű művéből készült A cégvezető című sorsjátékot. Korunk embere a cégvezető. A napi hajsza vagy megedzi, vagy egy életre megcsömörlik. Mindenből a legjobb jár neki: nőből, karórából, öltönyből, autóból. Ez határozza meg napi értékítéletét, életstílusát: marad a könyörtelen egyes szám első személy, az ÉN. Ehhez idomulnia kell feleségnek, szülőnek, gyereknek, mert a cég mindenek felett – és egy pillanat műve a bukás. A cégvezető humora, öniróniája, tragikomikus önreflexiója minden felnőtt néző saját története is... Október 16-án este 7-kor premier, 17-én Intim Zóna bérleteseink készülhetnek, 19-én pedig a Pelikánosok, de itt még elcsíphetnek egy-két jegyet a szemfülesek. Ha véletlen lemaradnának, 30-án még megnézhetik az előadást!

A Kozák András Stúdióban egy igazi csemegét, az osztrák dráma fenegyerekeként számon tartott Werner SchwabPisztácia és mogyoró című művét mutatják be Zsótér Sándor rendezésében október 16-án este héttől. Vigyázat, itt mindenki kimondja, amit gondol! 19-én a Kamara bérletesek, 29-én pedig a Stúdió (volt Neo2) bérletesek készülhetnek, de egy-két jegyet még elcsíphetnek az érdeklődők.

Helyi hírekvörösmarty színházSzékesfehérvár