2021.10.15, Péntek
Fehérvári irodalmi napok - négy nap alatt öt helyszínre várják az irodalom kedvelőit
Illusztráció: unsplash.com

Fehérvári irodalmi napok - négy nap alatt öt helyszínre várják az irodalom kedvelőit

szekesfehervar.hu

2021.09.21. 16:24

A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivált hatodszor rendezik meg Székesfehérváron.

Hirdetés

Nyomdalátogatás, mozgókiállítás, kötetbemutatók, író-olvasó találkozók, gasztrodélután, kocsmaszínház és koncert szerepel az idei FIN – Fehérvári Irodalmi Napok programjában. A négynap alatt öt helyszínen várják az irodalom és a művészet kedvelőit szeptember 22-25. között - írja a szekesfehervar.hu.

A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is. A FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy több napos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé.

Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

Az idei FIN nulladik napján, szeptember 22-én, szerdán 18 órától az írók nyomába eredhetünk az Írók a nyomdában eseményen. Az Irányi Dániel utcai nyomdába Cserna-Szabó András vezetésével látogatnak el a résztvevők. Az esten beszélgetés és felolvasás is lesz

Irodalmi bemutatók és koncertek is lesznek 

Az irodalmi napokat hivatalos Valuska László nyitja meg szeptember 23-án, csütörtökön 17 órakor a Fejér Megyei Levéltárban, ahol 17.30 órától tekinthető meg Debreczeny Zoltán festőművész mozgó kiállítása, a Keréktárlat, majd 18 órától mutatják be Saly Noémi Ha túléljük ezt a marhaságot prózakötetét. Az estet Crescendo koncert zárja.

AZ Ady Endre utcai könyvesboltban Ferencz Mónika Búvárkodás haladóknak új verseskötetét ismerhetik meg az olvasók szeptember 24-én, pénteken 17 órától. Majd 20 órától a Paraba búcsúztatóján a KafkaBeat Kocsmaszínház korábbi műsoraiból láthatnak egy összeállítást. Az esten közreműködik: Horváth Gergely, Ács Tamás, Barbély Gábor, Karsai Dániel.

Szeptember 25-én, szombaton déltán az irodalom és a gasztronómia lesz a főszereplő. 16 órától közös főzéssel és beszélgetéssel vár mindenkit Dragomán György és Czinki Ferenc, aki a Főzöskönyv kapcsán is kérdezi majd az írót. Ha az elme és a gyomor is jóllakott, jöhet egy jó Grand blue koncert, majd Szűcs Krisztián szólókoncertjével a Bőrgyár utca 23. szám alatt zárul az idei FIN – Fehérvári Irodalmi Napok.

Helyi hírekSzékesfehérvárFehérvári Irodalmi Napokirodalomrendezvényfesztivál